olme5_4Από την Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου λάβαμε και δημοσιεύουμε τις παρακάτω τρεις ανακοινώσεις για την αυτοαξιολόγηση, την προσπάθεια τρομοκράτησης σε βάρος των εκπαιδευτικών που επιχειρείται από τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, καθώς και για την αναγκαιότητα κατάργησης κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας:

Για την αυτοαξιολόγηση και τις ομάδες εργασίας

Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου λαμβάνοντας υπ᾿ όψιν της ότι τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν σύλλογοι σε κάθε σχολείο με θέμα τον καθορισμό ομάδων εργασίας για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας καλεί τους συλλόγους να αρνηθούν τη συμμετοχή του συλλόγου τους στην αξιολόγηση.

Θέση της ΕΛΜΕ είναι ότι η αυτοαξιολόγηση κατηγοριοποιεί τα σχολεία, μεταφέρει το λειτουργικό κόστος αλλά και τη βελτίωση των υποδομών στο καθηγητή και κατά συνέπεια στο μαθητή κάνοντας το σχολείο ακόμα πιο ταξικό, δίνει πρόσβαση στις εταιρείες ώστε να αλωνίζουν στο χώρο του σχολείου μετατρέποντας το μαθητή σε πελάτη. Το σχολείο που ονειρεύονται είναι σχολείο της ημιμάθειας, των δεξιοτήτων και όχι της εκπαίδευσης, που προωθεί την απασχολησιμότητα των νέων δημιουργώντας στρατούς ανέργων, ευέλικτων, χωρίς δικαιώματα, δούλους του 21ου αιώνα.

Από αυτή τη θέση είμαστε ενάντια στην αξιολόγηση από μέρους του καπιταλιστικού συστήματος, γιατί είναι κομμάτι του και λειτουργεί αποκλειστικά ως εργαλείο των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν παρά μόνο να χάσουν το κοινωνικό αγαθό που λέγεται εκπαίδευση.

Εμπιστευόμενοι το κίνημα, καλούμε τους συναδέλφους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να βγουν μπροστά σε ανοικτή ρήξη, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της πλουτοκρατίας.

Εμπιστευόμενοι το κίνημα, καλούμε τους συναδέλφους να πράξουν συλλογικά με όρους κινήματος και να απορρίψει όλες τις προτάσεις που τον καλούν σε «καλή» αξιολόγηση με άλλο πλαίσιο, σε κρυφτούλι πίσω από νομοθετικές διατάξεις. Να μην φοβηθεί, αντιθέτως να αντεπιτεθεί στα σχέδια εκφοβισμού της κυβέρνησης που επικαλείται διοικητικές και άλλες κυρώσεις.

Τα όπλα μας είναι η μαζική συμμετοχή στους αγώνες, η συλλογική απόρριψη του νόμου στην πράξη. Μόνο έτσι εξασφαλιζόμαστε πλήρως.

Καλούμε τους συλλόγους :

1) Να προτείνουν για ψήφιση το πρακτικό της ΟΛΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση.

2) Να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση της ΟΛΜΕ όλο αυτό το διάστημα, που δεν παρότρυνε, δεν ενίσχυσε τους συναδέλφους προς αυτή τη κατεύθυνση.

3) Να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την κυβερνητική τρομοκρατία, τον αυταρχισμό.

4) Σε καμιά περίπτωση να μην δεχτούν καταστρατήγηση του εργασιακού τους ωραρίου.

Καταγγελία για τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών

Η  Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης σε βάρος των εκπαιδευτικών που επιχειρείται από τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

Ο υπερβάλλων ζήλος  που επιδεικνύει στην ερμηνεία της εγκυκλίου για την αυτοαξιολόγηση  της σχολικής μονάδας  αποδεικνύει περίτρανα αυτό που το εκπαιδευτικό κίνημα από την πρώτη στιγμή είχε πει: Ότι στόχος της κυβέρνησης   και των οργάνων  της,  μέσα από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, όπως αυτή  και η Ε.Ε. την εννοούν, είναι να διαμορφώσουν ένα Δάσκαλο σκυφτό, φοβισμένο και ένα δημόσιο σχολείο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων. Αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει.

Η  Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καλεί τις ΕΛΜΕ Νοτίου Αιγαίου και τους συλλόγους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συντονισμένο αγώνα ενάντια στην αυτοαξιολόγηση που θα κατηγοριοποιήσει τα σχολεία, θα βάλει τις επιχειρήσεις να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία τους, θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις – διαθεσιμότητες, θα φορτώνει στις πλάτες των γονιών και των εκπαιδευτικών τα προβλήματα που οι αντιλαϊκές πολιτικές τους δημιουργούν.

Να συντονιστούν άμεσα και να οργανώσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση της Σύρου

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Ενώνει τις δυνάμεις της για την υγεία

Η  Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του εργατικού κέντρου βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, αποδέχεται και ενώνει τις δυνάμεις της με τα υπόλοιπα σωματεία και φορείς που παλεύουν για:

-Καθολική αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

-Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας.

Η υγεία είναι υπόθεση όλων μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s