2Περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί στο σχολείο τους και εγείρει πληθώρα ερωτηματικών μας μετέφεραν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλύμνου. Σύμφωνα με τα παιδιά στην αυλή του εκπαιδευτηρίου, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, εισέβαλλε άγνωστός τους άντρας κραδαίνοντας έναν κόφτη αλυσίδας αποφασισμένος να κόψει το λουκέτο με το οποίο οι μαθητές είχαν κλειδώσει την είσοδο.Ο ίδιος μάλιστα χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις έβριζε τα παιδιά που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν, ενώ κινήθηκε απειλητικά εναντίον μιας μαθήτριας, την υπεράσπιση της οποίας ανέλαβαν αγόρια συμμαθητές της.

Οι μαθητές μας κατήγγειλαν πως παρόντες στο περιστατικό ήταν τόσο ο διευθυντής του σχολείου, αλλά και κάποιοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παρακολουθούσαν αμέτοχοι τα όσα διαδραματίζονταν.

Η επόμενή τους κίνηση ήταν να απευθυνθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου, απ’ όπου ενημερώθηκαν πως για να προβούν σε οποιαδήποτε καταγγελία θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους, επειδή οι ίδιοι είναι ανήλικοι.

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον διευθυντή του σχολείου κ. Ιωάννη Τσιμινάκη, ο οποίος δεν διέψευσε το περιστατικό, επεσήμανε όμως πως δεν ήταν εξ’ αρχής παρών και πως όταν αντιλήφθηκε τι συνέβη προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Μας είπε πως ο άντρας ήταν αγανακτισμένος γονέας που ήθελε να ανοίξει το σχολείο για να παρακολουθήσει το παιδί του τα μαθήματά του και πως οι καθηγητές δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι απέναντι σε έναν εξαγριωμένο γονέα (!!!).

Τα παιδιά από την πλευρά τους ισχυρίζονται πως δεν γνώριζαν τον συγκεκριμένο άντρα και πως πληροφορήθηκαν αργότερα ότι ήταν ο θείος κάποιου συμμαθητή τους!

Το περιστατικό πάντως αναμένεται να τεθεί από τη διοίκηση της Β’ ΕΛΜΕ στην απογευματινή ενημερωτική συνάντηση (7 μ.μ.) της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Καλύμνου στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου με θέμα  «Το Νέο Λύκειο και τις Εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων στην Α’ Λυκείου».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s