DSC06974Κατά του θεσμού του Νέου Λυκείου διαδήλωσαν σήμερα μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κάλυμνο, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με αυτές των καθηγητών τους στο πλαίσιο της πορείας και συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχε προγραμματίσει η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στην πλατεία Αναστάσεως και κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι, διέσχισαν τον παραλιακό δρόμο για να καταλήξουν μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο.

Η μαθήτρια Λυκείου Καλλιόπη Σκυλλά εκπροσωπώντας την μαθητική κοινότητα, δήλωσε την αντίδρασή της «στις αυθαιρεσίες του υπουργείου Παιδείας το οποίο ζητά σε ένα ανορθόδοξο χρονικό διάστημα να επιβάλει ριζικές αλλαγές όχι μόνο στη μετάβασή μας στην Τριτοβάθμια, αλλά και στον τρόπο προαγωγής μας από τάξη σε τάξη στη Δευτεροβάθμια».

Υπογράμμισε πως το Νέο Λύκειο προωθεί ένα σχολείο ανταγωνιστικό –βαθμοθηρικό «στο οποίο θα επιβιώνουν μόνο οι “άξιοι” και όσοι έχουν την οικονομική ευχέρεια να καταφύγουν στα φροντιστήρια, ενώ όσοι κρίνονται ως “αδύναμοι” μαθητές το Νέο Λύκειο θα τους δείχνει την έξοδο με αποτέλεσμα αντί της γενικής μόρφωσης θα ενισχύεται η εκμάθηση μόνο των τεχνικών δεξιοτήτων και θα οδηγεί στη μαζική παραγωγή ανειδίκευτων εργατών».

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Μιχάλης Ρούσσος χαιρέτισε «τους αγωνιζόμενους μαθητές του τόπου μας που τολμούν να αντιστέκονται, να σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης, απέναντι στη συρρίκνωση της ζωής τους. Είμαστε περήφανοι που στις συνθήκες αυτές βρήκαν το κουράγιο να διεκδικήσουν την αξιοπρέπειά τους, την αξιοπρέπεια των γονιών τους και να αντιπαλέψουν την αμορφωσιά και την ταξική διαφοροποίηση που τους προσφέρουν. Δείχνουν σε εμάς το δρόμο που πρέπει να χαράξουμε και αυτός είναι μόνο ένας: ρήξη και ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καταργήσεις ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ «που την ερχόμενη Κυριακή 23 Μαρτίου, αυτό μεταφράζεται σε απολύσεις, δεδομένου ότι τελειώνει η περίοδος διαθεσιμότητάς τους και τελικά απολύονται ανοίγοντας έτσι το δρόμο των απολύσεων όλων των δημοσίων υπαλλήλων»

Καταλήγοντας ό ίδιος επεσήμανε πως «είναι ώρα να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες, για το σήμερα και το αύριο, με κίνημα που θα έρχεται σε αντιπαράθεση με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Παλεύουμε για:

-να ακυρωθεί ο νόμος των απολύσεων και της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων

-να μην γίνει καμιά μείωση μισθού σε όλους τους εργαζόμενους

-να μην τεθεί σε εφαρμογή ο αντιδραστικός μηχανισμός της αξιολόγησης

-να μην προωθηθεί το σχολείο της ΕΕ, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας

-να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας

-να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην αντιασφαλιστική επίθεση και στον αφανισμό των ταμείων».

Να σημειωθεί τέλος πως στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν τα Σωματεία Εργαζομένων στο Δήμο Καλυμνίων και στο Νοσοκομείο και η Νεολαία του ΚΚΕ (ΚΝΕ).

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s