DSC07419«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πρόοδος» με συνεχή και δυναμική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλύμνου από το 1974 έως σήμερα, συνεχίζει να θεωρεί προτεραιότητές του, όχι μόνο τον πολιτισμό-με την στενότερη έννοια του όρου-αλλά και τον πολιτικό προβληματισμό και την κοινωνική ευαισθητοποίηση και αφύπνιση».
Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία της το μέλος του συλλόγου κ. Έλενα Φλωριανού στο πλαίσιο της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της Προόδου που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας.
Η ίδια χαρακτήρισε την τελευταία διετία ως μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη διοίκηση «όχι μόνο λόγω των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας, αλλά λόγω της απώλειας της προέδρου του συλλόγου μας, της Φανής Ρεϊση. Ο απρόσμενος και πρόωρος θάνατος μιας καλής φίλης, μιας εξαιρετικής αρχιτεκτόνισσας και πάνω απ’ όλα ενός ευαίσθητου και δραστήριου κοινωνικά ανθρώπου, ήταν οδυνηρή απώλεια, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλόγικό επίπεδο». Στα προβλήματα προστέθηκε και αυτό της στέγασης «αντιμετωπίσαμε, για μια ακόμη φορά, την έξωση του συλλόγου μας από το χώρο μας στο ΚΑΠΗ» και διατυπώθηκε η ευχή η μεταφορά στο Ανοιχτό Θέταρο Χώρας να είναι μια μόνιμη λύση.
Μαθήματα, δράσεις, εκδηλώσεις
Ακολούθησε μια συνοπτική αναφορά στις πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές δράσεις που διοργάνωσε ο σύλλογος καθώς και στα μαθήματα που συνεχίζουν να παραδίδονται με ελεύθερη συμμετοχή, ευχαριστώντας όλους εκείνους που ανιδιοτελώς προσφέρουν τις γνώσεις και την τέχνη τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Απρίλιο προγραμματίζεται η προβολή του ντοκιμαντέρ “ΣΤαγώνες” το οποίο αναφέρεται στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα. Η προβολή θα πλαισιωθεί με ομιλία σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών στη χώρα μας.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο
Από την ψηφοφορία που διεξήχθη εκλέχθηκαν τα νέα μέλη του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου και τα δυο αναπληρωματικά:
-Νίνα Γεωργιάδου
-Ελευθερία Παπουτσάκη
-Νίκος Χούλλης
-Θεοδώρα Αντωνίου
-Γιάννης Βλαχογιάννης
-Γιάννης Μάγκος
-Αλέξης Βρεττός
(Αναπληρωματικά μέλη οι Λεμονιά Βλάχου και Πανορμίτης Εργάς).
Το νέο δ.σ. θα συγκροτηθεί σε Σώμα τις επόμενες ημέρες.
Συλλογικότητα
Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου είχαν ένα ακόμη κίνητρο να παραστούν στην σημερινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Μετά το πέρας της, ακολούθησε συλλογική κουζίνα στην οποία συμμετείχαν όλοι, ο καθένας με το δικό του τρόπο και σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Ήταν μια καλή ευκαιρία για συζήτηση μεταξύ τυρού και αχλαδιού και γνωριμία των νέων μελών.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s