2014-07-14 11.05.49Η διοίκηση της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση στον υπουργό Παιδείας, σχετικά με την αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω κατάληψης μέσα στις διακοπές του Πάσχα:
«Ο υφυπουργός παιδείας Συμεών Κεδίκογλου δήλωσε πως θα προβεί σε πειθαρχικό έλεγχο των συναδέλφων που δεν θα πάνε τις προσεχείς ημέρες στα σχολεία που γίνεται αναπλήρωση των μαθημάτων λόγω κατάληψης. Να θυμίσουμε στους συναδέλφους ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας για τις ημέρες 23-24-25/04 από τις 08:00 – 11:00 και η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου έχει κηρύξει στάση εργασίας για τις ημέρες 23- 24-25/04 από 11:00 έως 14:00. Επιπλέον να θυμίσουμε στον υφυπουργό ότι τα σχολεία τα έκλεισε η αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στα πλαίσια της συρρίκνωσης, της δημιουργίας ταξικών φραγμών, της διείσδυσης των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της Παιδείας. Oι χαμένες ώρες οφείλονται και στη μη πρόσληψη συναδέλφων στα σχολεία με αποτέλεσμα να μην γίνονται μαθήματα μέχρι τα Χριστούγεννα.
Αυτό όμως που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι η προσπάθεια εκβιασμού και τρομοκράτησης των συναδέλφων, μιας και το υπουργείο γνώριζε τις στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ και προφανώς και οι ΕΛΜΕ. Στην επίδειξη τιμωρητικής στάσης από μέρος του Υπουργείου τόσο στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές που παλεύουν και αντιστέκονται στη διάλυση της Παιδείας, μια απάντηση μπορούμε να δώσουμε και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η περεταίρω συσπείρωση στο σωματείο, η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, η συλλογική δράση, η ενίσχυση του εκπαιδευτικού κινήματος και η σύνδεση του με το εργατικό λαϊκό κίνημα, η ρήξη και ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.
Ας δώσουμε την απάντηση που χρειάζεται, ξεκινώντας από την οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγιάς. Την ημέρα αυτή δεν θα την «γιορτάσουμε» ως ημέρα των λουλουδιών, αλλά χρέος μας να δώσουμε το πραγματικό νόημα της, απεργώντας και διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουμε, να τον καρπωνόμαστε εμείς για να ικανοποιήσουμε όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s