ekloges-2014Την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαϊου η ψήφος μας αφορά στον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και την επόμενη Κυριακή 25 Μαϊου στον δεύτερο γύρο (όπου χρειαστεί) των αυτοδιοικητικών εκλογών και στις Ευρωεκλογές.
Στους Δήµους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια, όπως είναι ο Δήμος Καλυμνίων, ο εκλογέας µπορεί να εκφράσει την προτίµησή του σε έναν ή δύο ή τρεις υποψήφιους δηµοτικούς συµβούλους, δηλαδή µπορεί να βάλει µέχρι τρεις σταυρούς προτίµησης.
Αν σε ένα ψηφοδέλτιο σηµειωθούν περισσότεροι από τους προβλεπόµενους σταυροί προτίµησης, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασµού, χωρίς να λαµβάνεται όµως υπόψη κανένας σταυρός προτίµησης.
Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν χρειάζεται σταυρό για την εκλογή του.
Στον Δήμο Καλυμνίων διεκδικούν την ψήφο των πολιτών 214 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι συμμετέχουν σε έναν από τους πέντε δημοτικούς συνδυασμούς (πατήστε εδώ για να τους δείτε).
Σταυροί προτίμησης στις περιφερειακές
Ο Δήμος Καλυμνίων ανήκει στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν 4 περιφερειακούς συμβούλους και ως εκ τούτου οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους προς έναν (1) ή δυο (2) υποψήφιους συμβούλους. Δηλαδή μπορούν να βάλουν μέχρι δυο σταυρούς.
Για την Περιφέρεια, κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει, εκτός του υποψήφιου περιφερειάρχη, υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.
Στον υποψήφιο περιφερειάρχη ή αντιπεριφερειάρχη δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης. Αν τεθεί σταυρός, το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται. (Για να δείτε τους 28 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Καλύμνου που συμμετέχουν στους συνδυασμούς των πέντε υποψήφιων περιφερειαρχών Νοτίου Αιγαίου πατήστε εδώ).

Μάθετε που ψηφίζετε
Δεδομένου ότι αυξήθηκαν από 40 σε 43 τα εκλογικά τμήματα στο Δήμο Καλυμνίων, έχουν υπάρξει αλλαγές όσον αφορά στο σχολείο που ο καθένας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Για να ενημερωθείτε σχετικά πατήστε εδώ για να δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε.
Οι ετεροδημότες
Δεν ισχύει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ο θεσμός του ετεροδημότη εκλογέα και συνεπώς όλοι οι εκλογείς δύνανται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
Ωστόσο, όσοι από τους εκλογείς, έχουν ήδη υποβάλει τη σχετική αίτηση, παραμένουν εγγεγραμμένοι στους ειδικούς καταλόγους των ετεροδημοτών εκλογέων και με την ιδιότητα αυτή θα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στον τόπο διαμονής τους στις ευρωεκλογές.
Έκδοση ταυτότητας ακόμα και ανήμερα των εκλογών
Μπορείτε να εκδώσετε ταυτότητα μέχρι και την ημέρα των εκλογών στα γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών το ωράριο τους επεκτείνεται. Συγκεκριμένα, τα γραφεία ταυτοτήτων θα είναι ανοιχτά το Σάββατο, 17 και 24 Μαΐου 2014, από τις 8:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή, 18 και 25 Μαΐου 2014, από τις 7:00 έως τις 19:00.
Σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, η έκδοση θα γίνεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Για την έκδοση δελτίου ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει, από τα γραφεία ταυτοτήτων στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη- Δικαιολογητικά.
Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους γραφείων ταυτοτήτων των υπηρεσιών ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δικαίωμα ψήφου
Μπορούν να ψηφίσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολίτες που έχουν γεννηθεί πριν τις 31-12-1996 (δηλ ψηφίζουν όλοι όσοι έχουν γεννηθεί μες στο 1996, ακόμη κι αν ΔΕΝ έχουν κλείσει τα 18, γιατί για το Κράτος, ημερομηνία γέννησής σου θεωρείται η 01 Γενάρη).
Για να ψηφίσουμε, χρειαζόμαστε είτε την αστυνομική μας ταυτότητα, είτε το διαβατήριο, είτε την άδεια οδήγησης, είτε το βιβλιάριο υγείας.
Όσοι, εκ παραδρομής, δε συμπεριλαμβανόμαστε στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούμε να ψηφίσουμε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου, στον οποίο είμαστε εγγεγραμμένοι, αρκεί να πάρουμε την ημέρα των Εκλογών από το Δήμο που είμαστε εγγεγραμμένοι, πιστοποιητικό εγγραφής στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα Αρρένων με την ένδειξη «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης Μαΐου 2014 και 25ης Μαΐου 2014».
Υπεύθυνοι εκλογών στο Δήμο Καλυμνίων
Από τον Δήμο Καλυμνίων έχουν οριστεί υπεύθυνοι ενημέρωσης για τη διαδικασία των εκλογών και θα βρίσκονται σε όλα τα εκλογικά τμήματα (σχολεία) του νησιού.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
-Γιαβάση Κωνσταντίνα (3ο Δημοτικό Σχολείο)
-Καμμά Στυλιανή (5ο Δημοτικό Σχολείο)
-Κλήμης Δημήτριος (5ο Δημοτικό Σχολείο)
-Κουτούζη Μαρία (1ο Λύκειο)
-Μαυρίτσης Σκεύος (2ο Δημοτικό Σχολείο)
-Μουζουράκης Γρηγόρης (1ο Γυμνάσιο Αρρένων)
-Μπαϊράμης Μιχαήλ (1ο Γυμνάσιο Αρρένων)
-Παπαμιχαήλ Νικηφόρος (3ο Δημοτικό Σχολείο)
-Ποντικός Γεώργιος (1ο Λύκειο)
-Τρικοίλη Καλλιόπη (1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας)
-Στεφαδούρου Σεβαστή (3ο Γυμνάσιο Χώρας)
-Τσαγκάρης Ευστάθιος (3ο Γυμνάσιο Χώρας)
-Πιζάνια Μακρυλλού Ειρήνη (2ο Δημοτικό Σχολείο)
-Χατζησμάλης Γεώργιος (1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας).
Επίσης ο διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Μιχάλης Αλαχούζος (6972502821 και 22430-59571-50746) θα βρίσκεται μαζί με ομάδα υπαλλήλων στο δημαρχείο όλο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s