DSC09614

Το πρωί της μεθεπόμενης Δευτέρας 1ης Σεπτεμβρίου, θα γίνει η εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Κατάστημα Καλυμνίων και του νέου επάρχου στο επαρχείο Καλύμνου.
Από τις 7 το πρωί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Γιάννης Γαλουζής θα βρίσκεται στο δημαρχείο συνοδευόμενος από όλα τα μέλη του συνδυασμού του. Ο κ. Γαλουζής θα μιλήσει με τους δημοτικούς υπαλλήλους που στεγάζονται στο δημοτικό κατάστημα και θα επισκεφθεί και όλους εκείνους που εργάζονται στις υπόλοιπες δημοτικές υπηρεσίες οι οποίες είναι διάσπαρτες στην Πόθια (Τεχνικές Υπηρεσίες, Λιμενικό Ταμείο, Γραφείο Τουρισμού κ.λπ.).
Ορκωμοσία Διακομιχάλη
Νωρίτερα, το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, έχει προγραμματιστεί η ορκωμοσία του απερχόμενου δημάρχου και επικεφαλής της μειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, Diakomihalis_Dimitris-Dimarxos_Kalymnouδεδομένου ότι μέχρι προχθές που έληγε η προθεσμία που ο νόμος έδινε στους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους για να αποποιηθούν την εκλογή τους, ο κ. Γαλουζής δεν παρέλαβε κανένα τέτοιο έγγραφο και ως εκ τούτου θεωρεί δεδομένο ότι ο προκάτοχός του θα συμμετάσχει στο Σώμα.
Τα δύο άλλα μέλη του συνδυασμού Διακομιχάλη και συγκεκριμένα ο κ. Παν. Ζωϊδης και η κ. Σεμ. Ψαρομπά θα ορκιστούν δυο μέρες αργότερα, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα τρία μέλη της παράταξης «Κάλυμνος Δύναμη Προοπτικής» δεν παρουσιάστηκαν στην ορκωμοσία της 10ης Αυγούστου επικαλούμενα τη σχετική νομοθεσία που τους έδινε την δυνατότητα να σκεφτούν δέκα μέρες ακόμη την πιθανότητα να μην αποδεχθούν την εκλογή τους.
Εκλογή προεδρείου
Σύμφωνα τώρα με τον νόμο η εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημοτική περίοδο 2014-2019 γίνεται την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014 με την έναρξη της δημοτικής περιόδου και την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, κατά το τρίτο έτος αυτής.
Την πρόσκληση στους συμβούλους του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, για την εκλογή των μελών του προεδρείου του και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, απευθύνει ο σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού, που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους (στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Μικές Ρήγας)
Το προεδρείο αποτελείται από τον πρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τον αντιπρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, και τον γραμματέα, ο οποίος προέρχεται από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας (εν συνόλω) του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο Επαρχείο
ceb8ceb5cebcceb5cebbceb1cf81cebfcf82Το πρωί της ίδιας ημέρας θα γίνει και στο Επαρχείο η εγκατάσταση του νέου επάρχου κ. Γιάννη Θεμέλαρου από τη Λέρο. Τον κ. Θεμέλαρο θα υποδεχθεί στο γραφείο του ο απερχόμενος κ. Κώστας Σταυλάς και από κοινού θα απευθυνθούν στους εργαζόμενους των υπηρεσιών ο μεν πρώτος ενημερώνοντάς τους για τους στόχους του και ο δεύτερος προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια.
Θα συνταξιδέψουν μέχρι τη Σύρο
Εντωμεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη 27 Αυγούστου στην Ερμούπολη της Σύρου και συγκεκριμένα στο θέατρο «Απόλλων» στις 7 το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Αμέσως μετά το πέρας της τελετής θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Σώματος.
Οι τέσσερις σύμβουλοι από την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γ. Θεμέλαρος, Κ. Σταυλάς, Μιχ. Μπούκης και Γ. Κορφιάς θα συνταξιδέψουν με το blue star που φεύγει από την Κω το βράδυ της Τρίτης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s