Ασπροποταμίτη Ευη2Πολύ διάβασμα, χωρίς όμως άγχος, με πρόγραμμα και σύστημα, ώστε να μη στερηθούν αγαπημένες δραστηριότητες και χόμπι. Έτσι περιγράφουν τον τελευταίο χρόνο της ζωής τους «οι πρώτοι των πρώτων» στο 1ο και 2ο ΓΕΛ Καλύμνου και στο ΕΠΑΛ, οι οποίοι συγκέντρωσαν και τα περισσότερα μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Στην περίπτωσή τους οι κόποι τους ανταμείφθηκαν και κέρδισαν μια θέση στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Κάποιοι επέλεξαν σχολή για λόγους άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης, κάποιοι για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και κάποιοι μπόρεσαν να τα συνδυάσουν:


δεσποινα κυπραίουΗ μαθήτρια του 1ου Λυκείου Δέσποινα Σακ. Κυπραίου (18.824 μόρια) έχει δύο λόγους για να πανηγυρίζει με την ανακοίνωση των βάσεων. Δεν περνά απλώς στην Ιατρική που είχε δηλώσει πρώτη, αλλά και στο Ηράκλειο της Κρήτης το οποίο υπεραγαπά και επισκέπτεται συχνά.
Η περσινή χρονιά κύλησε με πολύ διάβασμα, χωρίς όμως να αναγκαστεί να σταματήσει τις δραστηριότητες που της άρεσαν και την ξεκούραζαν όπως είναι το μπαλέτο και ο χορός. Όνειρό της είναι να γίνει παιδοχειρουργός, αλλά δεν αποκλείει καμιά επιλογή που ενδεχομένως ανακαλύψει και της κεντρίσει στο μέλλον το ενδιαφέρον.
Όσον αφορά στις εισαγωγικές εξετάσεις σήμερα, μετά από μια δύσκολη χρονιά, λέει ανακουφισμένη πως «δεν χάθηκε δα και ο κόσμος με τις πανελλήνιες, η ζωή συνεχίζεται».

Δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε από το 1ο ΓΕΛ με την Θεμελίνα Ανθ. Μύτικα (19.234 μόρια) η οποία εισήχθη στη Νομική Αθηνών και με την Άρτεμη Παυλ. Ζαϊρη (19.219) που πέρασε στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.
Ασπροποταμίτη ΕυηΗ Εύη Ι. Ασπροποταμίτη (18.073) πέρασε 12η σε όλη την Ελλάδα στο Φυσικό της Κρήτης. Τόσο η σχολή όσο και η πόλη του Ηρακλείου ήταν η πρώτη της επιλογή, δεδομένου ότι την θεωρεί την καλύτερη πανελλαδικά. Ως καλή μαθήτρια σε όλη τη διάρκεια της σχολικής της ζωής, είχε βρει τις ισορροπίες της, πράγμα που της έδωσε την ευκαιρία, ακόμη και στην γ’ λυκείου παράλληλα με τα μαθήματά της, να συνεχίσει να καλλιεργεί το ταλέντο της στη μουσική.
Νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους καθηγητές της στο 2ο Λύκειο αλλά και τους καθηγητές της στο φροντιστήριο, ενώ αναφορικά με τα σχέδιά της για το μέλλον μας λέει ότι θα ήθελε να ακολουθήσει τον τομέα της έρευνας είτε στην αστρονομία είτε στη νανοτεχνολογία.
Μάγκου ΠαρασκευήΜπορεί η Βιολογία Αθήνας να ήταν η τρίτη κατά σειρά επιλογή της Παρασκευής Δημ. Μάγκου (18.350), αυτό όμως δεν την εμποδίζει στο παραμικρό να χαρεί την επιτυχία της. Η Παρασκευή, μαθήτρια του 2ου Λυκείου, είχε δηλώσει πρώτη τη σχολή Ναυπηγών του Πολυτεχνείου Αθήνας και γιατί της άρεσε όπως μας είπε, αλλά και γιατί θα έβρισκε άμεσα τον δρόμο της επαγγελματικά.
Στα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου πανελλήνιες τους συστήνει να διαβάζουν με πρόγραμμα και το σημαντικότερο χωρίς άγχος «είναι ο χειρότερος σύμβουλος».
Ο Μιχάλης Τσαγκάρης του Ιωάννη (ΕΠΑΛ-1.773 μόρια) και ο πρώτος του ξάδελφος Μιχάλης Τσαγκάρης του Αφεντούλη (1ο Λύκειο) πέρασαν και οι δυο στη Σχολή Μηχανικών (Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού).
Μιχαήλ ΤσαγκάρηςΟ Μιχάλης του Ιωάννη (7ος πανελλαδικά από τα ΕΠΑΛ στην α’ ομάδα) ταλαντεύτηκε ανάμεσα στη σχολή μηχανικών και στη σχολή καπετάνιων, αλλά επειδή από μικρό του άρεσαν και ασχολούνταν με τα μηχανολογικά επέλεξε την πρώτη. Η επιλογή του στηρίχθηκε στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση που του εξασφάλιζε το Εμπορικό Ναυτικό και όπως μας εκμυστηρεύτηκε στόχος του είναι να ανέλθει στην ιεραρχία ώστε κάποια στιγμή να γίνει αρχιμηχανικός και να απασχοληθεί στα γραφεία μια μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΟ Μιχάλης του Αφεντούλη (4ος από τα Γενικά Λύκεια) είχε δηλώσει τη Σχολή Μηχανικών πρώτη, αν και μπορούσε με τα μόρια που συγκέντρωσε να περάσει στο Πολυτεχνείο. Το Εμπορικό Ναυτικό όμως του εξασφάλιζε σίγουρη και γρήγορη σταδιοδρομία και εκεί βασίστηκε η τελική επιλογή του. Τα σχέδιά του είναι ίδια με του ξαδέλφου του να γίνει αργότερα αρχιμηχανικός και να απασχοληθεί σε μια μεγάλη ναυτιλιακή επιχείρηση.

Από το ΕΠΑΛ δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Παντελή Μικ. Σουλούνια (1.847) που πέρασε στη Σχολή Ηλεκρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και την Άννα Φραγ. Χούλλη (1.737) που εισήχθη στην Αισθητική και Κοσμητολογία (Αθήνα) ΤΕΙ Αθήνας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s