DSC00026Οι κ.κ. Γιώργος Ψαράς, Μανώλης Μουσελλής και Ποθητός Μαγκούλιας είναι ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας αντίστοιχα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλυμνίων μετά τη διενέργεια, σήμερα το πρωί, των προβλεπόμενων από το νόμο δημαιρεσιών.
Μέσα σε κλίμα συναίνεσης, διατύπωσης ευχών για καλή συνεργασία και άσκηση γόνιμης αντιπολίτευσης από το σύνολο των παρατάξεων, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύγκληση του Σώματος με αποκλειστικό θέμα την εκλογή του νέου προδρείου και των μελών δυο επιτροπών.
Με αλλαγή στη χωροθέτηση, βάσει της οποίας το σύνολο της αντιπολίτευσης μετακινήθηκε στην αριστερή πλευρά των εδράνων (μέχρι πρότινος αυτή ήταν η πλευρά της συμπολίτευσης) και οι τρεις αντιδημάρχοι πήραν θέση ακριβώς μπροστά και κάτω από το προεδρείο, με μεγάλη ανανέωση στα πρόσωπα και με δηλώσεις που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας, από τον κ. Διακομιχάλη αρχικά και τον κ. Μαστροκούκο στη συνέχεια, ότι θα στηρίξουν όλα τα πρόσωπα που θα προταθούν, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκλογής με τον πρόεδρο να συγκεντρώνει 26 ψήφους (βρέθηκε 1 λευκό ψηφοδέλτιο), τον αντιπρόεδρο 25 ψήφους (1 λευκό και 1 άκυρο) και τον γραμματέα 26 ψήφους (1 λευκό).
Να σημειωθεί ότι οι τρεις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας (Διακομιχάλης, Μαύρος και Χούλλης) αρνήθηκαν να συμμετάσχουν με κάποιο μέλος τους στο προεδρείο με αποτέλεσμα ο γραμματέας να προέλθει πάλι από την πλειοψηφία.
Η νέα δημοτική αρχή τήρησε το γράμμα του νόμου όσον αφορά στη διαδικασία, με αποτέλεμα πριν από την ανακοίνωση του προσώπου για το αξίωμα του προέδρου και ενώ το όνομα του κ. Ψαρά είχε επίσημα γίνει γνωστό πριν από μέρες, σύσσωμη η ομάδα της αποσύρθηκε σε μια γωνιά της αίθουσας για να συσκεφθεί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες παρατάξεις που δεν χρειάστηκε να καταφύγουν σε τέτοιες διαδικασίες.
Δηλώσεις των επικεφαλής
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γαλουζής ευχήθηκε σε όλους καλή δημοτική πορεία, κάλεσε το Σώμα να αγωνιστεί στο σύνολό του για το καλό και την ανάπτυξη του τόπου σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε αντίπαλοι, είμαστε συναγωνιστές».
«Με το δεξί» ευχήθηκε ο κ. Γιάννης Μαστροκούκος υπογραμμίζοντας πως τα έργα πρέπει να είναι περισσότερα από τα λόγια. Δήλωσε χαρούμενος για τα πολλά νέα πρόσωπα που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά συμπλήρωσε πως «οτιδήποτε νέο, δεν λάμπει απαραίτητα και οτιδήποτε παλαιό δεν είναι απορριπτέο» καλώντας τα νέα μέλη «να επιδείξουν ιδιαίτερο σεβασμό σε ανθρώπους που έχουν αφιερώσει πολλές ώρες σ’ αυτό το χώρο».
Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι η κοινωνία θέλει συνεργασίες, είπε από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος κ. Δημήτρης Διακομιχάλης και πρόσθεσε: «Εμείς βιώσαμε τριετή κόλαση έχοντας απέναντί μας ένα δημοτικό συμβούλιο που έκανε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Στηρίξαμε ανοιχτά την σημειρινή πλειοψηφία και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε πολιτική επιλογή».
Έμφαση στα έργα πρότεινε να δοθεί και ο κ. Γιώργος Μαύρος διευκρινίζοντας πως θα είναι δίπλα στη δημοτική αρχή όσον αφορά σε αποφάσεις που αφορούν στο καλό της Καλύμνου και των πολιτών της και απέναντί της όταν διαπιστώνει πως οι αποφάσεις και τα έργα της κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Τέλος ο κ. Σακελλάρης Χούλλης κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αυτή την κρίσιμη περίοδο για το νησί και τη χώρα γενικότερα και να ανταποκριθεί στο καθήκον του με αξιοπιστία και συνέπεια.
Μέλη επιτροπών
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καθώς και αντιπροσώπων στην ΠΕΔ.
Ειδικότερα στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι  Νέστωρ Φρατζής, Νικόλαος Μαργαρίτης, Σακελλάρης Τηλιακός, Γιώργος Τρικοίλης (πλειοψηφία με αναπληρωματικούς τους Γιώργο Μελά, Μαρία Αλεξανδράκη, Χαράλαμπο Πλάτση), Μανώλης Μουσελλής και Δημήτρης Διακομιχάλης (αντιπολίτευση με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Μιχάλη Λελέκη και Παντελή Ζωϊδη).
Στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής εκλέχθηκαν οι Γιώργος Μελάς, Γιάννης Διαμαντής, Γιώργος Πέρος, Σεβαστός Κορφιάς (πλειοψηφία με αναπληρωματικούς τους Κώστα Ζαϊρη, Μαρία Αλεξανδράκη, Χαράλαμπο Πλάτση), Γιάννης Μαγκάκης και Σεμ. Ψαρομπά (αντιπολίτευση με αναπληρωματικούς τους Σακελλάρη Ζερβό και Γιώργο Μαύρο).

Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) εκλέχθηκαν οι Γιάννης Γαλουζής, Σακελλάρης Τηλιακός, Κώστας Ζαϊρης και Γιάνης Διαμαντής (πλειοψηφία), Γιάννης Μαστροκούκος και Δημήτρης Διακομιχάλης (μειοψηφία).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s