kopanezosΤις συλλυπητήριες ευχές τους για τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Κοπανέζου απέστειλαν στο “kalymnosola” ο δήμαρχος Καλυμνίων κ. Γιάννης Γαλουζής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο κ. Γιάννης Μαστροκούκος, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Καλύμνου, το Δημοτικό Σχολείου Πανόρμου και ο υποψήφιος δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς κ. Κρις Αλαχούζος:
Η δημοτική αρχή Καλυμνίων
«Ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Α. Γαλουζής -επικεφαλής της παράταξης Νέα Κάλυμνος-οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και τα μέλη της παράταξης εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Κοπανέζου. Εκφράζουν επίσης τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του θανόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Καλύμνου».
Η παράταξη του Γιάννη Μαστροκούκου
«Ο Αγαπητός συνάδελφος Γιώργος Κοπανέζος, δεν είναι πλέον μαζί μας. Έφυγε από κοντά μας ένας χρήσιμος και δημιουργικός άνθρωπος τόσο για την οικογένειά του, όσο και για την καλυμνιακή κοινωνία. Εκφράζουμε την βαθύτατα θλίψη μας στους οικείους του και ευχόμαστε η μνήμη του να είναι αιωνία».
Η Ένωση Γονέων
«Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλύμνου εκφράζει τα συλλυπητήρια της , στην σύζυγο και την οικογένεια του Γεωργίου Κοπανέζου, που έφυγε έτσι ξαφνικά απ’ τη ζωή αλλά θα μείνει στην μνήμη όλων μας για το ήθος και την προσφορά του στην σχολική κοινότητα» .
Ψήφισμα του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου
«Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8/Θ Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου Καλύμνου, στο άγγελμα του αιφνίδιου και αδόκητου θανάτου του Γεωργίου Κοπανέζου, συνήλθε σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2014, σε έκτακτη συνεδρίαση.
Ο Δ/ντής του σχολείου αναφέρθηκε διεξοδικά στη πολιτεία, το έργο και τη δράση του εκλιπόντος τόσο στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο της Καλύμνου, όσο και ιδιαίτερα στην τεράστια προσφορά του στο σχολείο του Πανόρμου.
Διετέλεσε για χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, όσο και της Σχολικής Επιτροπής με μια πρωτόγνωρη, πολύπλευρη και αξιοζήλευτη δράση.
Με προσωπική του δραστηριοποίηση, επεκτάθηκε το σχολείο με νέες αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διεύθυνσης και διδακτικού προσωπικού, εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης και εξοπλίστηκε με έπιπλα και εποπτικό υλικό.
Κατασκευάστηκε το Νηπιαγωγείο. Μερίμνησε προσωπικά για την δημιουργία ενός άρτιου παιδαγωγικά αύλειου χώρου, με γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, παιχνίδια, σκακιέρα, κερκίδες και καλαίσθητου πελεκητού βάθρου με ιστό, για τη σημαία του σχολείου.
Όλα αυτά τα έπραξε με υπέρμετρο ζήλο, προσωπική επιστασία και εργασία και πολλές φορές με προσωπική δαπάνη.
Συνεργάστηκε προ 15/ετίας με τον τότε διευθυντή του σχολείου στα πλαίσια προγράμματος Comenius, για τη μεταφορά 25 μαθητών της χορωδίας μαζί με ορχήστρα, στην πόλη Arles της Γαλλίας. Η επίσκεψη αυτή έγινε η απαρχή της αδελφοποίησης του νησιού μας με την πόλη αυτή, που μόνο οφέλη έχει φέρει.
Η προσωπική του γνωριμία με τον τότε πρόεδρο του ΟΣΚ, έγινε η αιτία να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος μας με ένα ποσό πολλών εκατομμυρίων δραχμών, που έλυσε σε ένα μεγάλο βαθμό τα κτιριακά προβλήματα όλων των σχολείων της Καλύμνου.
Για όλα αυτά ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και αποφασίστηκε ομόφωνα:
1. Να παραστεί σύσσωμο το Διδακτικό Προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου στην εξόδιο ακολουθία του μεταστάντος.
2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στη σύζυγο, τα παιδιά και τους συγγενείς του.
3. Να γίνει αναφορά στο πρόσωπο και την προσφορά του, κατά την πρωινή προσευχή την ημέρα της κηδείας του και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
4. Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα και επικήδειος από τον διευθυντή του σχολείου στην κηδεία του.
5. Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του.
6. Να ανακηρυχθεί ευεργέτης του σχολείου.
7. Η φωτογραφία του να αναρτηθεί δίπλα στους άλλους δωρητές και ευεργέτες του σχολείου.
8. Να ονομαστεί μια αίθουσα του ορόφου,
«Αίθουσα Γεωργίου Κοπανέζου».
9. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του και να δημοσιευτεί στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για το Σύλλογο Διδασκόντων
Ο Δ/ντής του σχολείου
Δουρόπουλος Ηλίας».

O Κρις Αλαχούζος

«Η απροσδόκητη είδηση του ξαφνικού θανάτου του αγαπητού φίλου Γιώργου μου προκάλεσε βαθύτατη λύπη . Θρηνώ και εγώ μαζί με τους Καλύμνιους Συμπατριώτες μου .
Όλοι έχουμε να θυμηθούμε κάτι θετικό για εκείνον από τους κοινούς μας αγώνες που είχαν ένα σκοπό, το αγαπημένο μας νησί την Κάλυμνο.
Αποχαιρετώ τον ξεχωριστό φίλο, τον άνθρωπο που ήταν πάντα πρόθυμος να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα των Συμπολιτών του πάντα με την ευγένεια και ηπιότητα που τον χαρακτήριζαν .
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγο του και στα τέσσερα παιδιά του.
Φίλε Γιώργο αιώνια σου η μνήμη».

One response »

  1. Ο/Η Μαλλια Βαλια λέει:

    Ο θάνατος του αγαπημένου κ. Γιώργου Κοπανεζου με συγκλόνισε. Όλο αυτό μοιάζει σαν ψέμα. Κουράγιο στην οικογένεια που τόσο το χρειάζεται.
    Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του αξιολογου αυτού ανθρώπου, που είχα την τιμή να γνωρίσω πολύ καλά…
    Αιωνία του η μνήμη…
    Καλό ταξίδι…κύριε Γιώργο..ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχούλα σου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s