ΠαραδοσιακάΦαγητάΤη γαστρονομική κουλτούρα της Καλύμνου αποφάσισαν να συστήσουν οι μαθητές της Δ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως, στους συνομήλικούς τους στα νησιά της Ελλάδας και του εξωτερικού με τους οποίους συνεργάζονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «e-twinning».

Οι μαμάδες των παιδιών επιστράτευσαν τις μαγειρικές τους γνώσεις και δεξιότητες στην τοπική παραδοσιακή κουζίνα προκειμένου να…ανοίξουν την όρεξη των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Κέρκυρας, της Ρόδου, της Κεφαλονιάς, της Άνδρου, της Ζακύνθου, της Αστυπάλαιας αλλά και των Βαλεαρίδων, των Καναρίων νήσων, των Αζορών και της Γουαδελούπης δίνοντάς τους μια αντιπροσωπευτική διαδικτυακή εικόνα για τα όσα συνθέτουν το καθημερινό σπιτικό τραπέζι στην Κάλυμνο.

Και επειδή το καλό φαγητό δεν μπορείς απλώς να το περιγράψεις, αλλά πρέπει και να το γευτείς, τα θρανιά άδειασαν από τετράδια και βιβλία, στρώθηκαν όμορφα και στην τάξη- μέσω μεθυστικών αρωμάτων και μυρωδιών- στήθηκε ένα κανονικό τσιμπούσι με όλα τα καλά της Καλύμνου: καλύμνικα φύλλα, χταπόδι στιφάδο, μούουρι, ρεβιθοκεφτέδες, χταποδοκεφτέδες, μερμιζέλι και γλυκά παρασκευασμένα με τον χαρακτηριστικό μοναδικό παραδοσιακό καλύμνικο τρόπο!

Την ιδέα για την δραστηριότητα αυτή-που σκοπό είχε να προβληθούν οι παραδόσεις του τόπου- ανήκει στους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Μαρία Παππά, Όλγα Μαντζόλη, Μιχαήλ Μπουτκάρη και Αριάδνη Κασαπάκη.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «e-twinning”, πρόκειται για μια μορφή ηλεκτρονικής “αδελφοποίησης” σχολείων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες μέσω του διαδικτύου. Τα παιδιά μέσα από τη συγκεκριμένη δράση έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις απόψεις, τους, να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες και να μάθουν τη σχολική και οικογενειακή κουλτούρα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Αλλωστε τίτλος της θεματικής του είναι το “Δείξε μου τον κόσμο σου”, ώστε να δουν και να καταγράψουν τις ομοιότητες και παράλληλα να μάθουν από τις διαφορές που εντοπίζουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s