exwdikoΤου Μιχαήλ Κυπραίου του Σπυρίδωνος, ιδιοκτήτη επιχείρησης σπαστηροτριβείου στην περιοχή Γιαννοχώραφα, νήσου Καλύμνου κατά του Ιωάννη Γαλουζή του Αντωνίου, Δημάρχου Καλυμνίων, κατοίκου νήσου Καλύμνου, Ενώπιον Παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής:

Μετά μεγάλης έκπληξης και συνάμα θλίψης μου, παρακολούθησα την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 την τηλεφωνική παρέμβαση σας κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης του πρώην Δημάρχου Καλυμνίων, κ. Δημητρίου Ελ. Διακομιχάλη, στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Εν Καλύμνω» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΙΓΑΙΟ TV, κατά την οποία και προβήκατε σε δηλώσεις, οι οποίες με θίγουν ως επιχειρηματία και νομοταγή πολίτη.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής και ενώ ο κ. Διακομιχάλης, έκανε δηλώσεις σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης του ΧΥΤΑ Καλύμνου, επικοινωνήσατε τηλεφωνικά στον τηλεοπτικό σταθμό και προβήκατε σε μία τοποθέτηση που όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά αφήνει υπόνοιες εναντίον μου σχετικά με την καθόλα νόμιμη επιχείρηση που διατηρώ στην περιοχή Γιαννοχώραφα νήσου Καλύμνου και πλησίον του χώρου που πρόκειται να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ Καλύμνου.

Ειδικότερα στην τοποθέτηση σας αναφέρατε τα εξής:

«Δεν φροντίσατε κύριε Διακομιχάλη καθόλου να διασφαλίσετε την ακεραιότητα του οικοπέδου του χώρου πάνω στο οποίο θα γινόταν ο ΧΥΤΑ. Όταν εσείς βοηθήσατε προκειμένου να ληφθεί μία άδεια σπαστηροτριβείου. Όμως έχει αλλοιωθεί ταυτόχρονα και το εδαφικό τοπίο της περιοχής και εκεί πέρα να έχουμε λάκκο στο σημείο που κτίζονται τα αντίστοιχα κτήρια. Άρα βλέπετε ότι τα προβλήματα δεν είναι τόσο απλά».

Διατηρώ νόμιμα από το έτος 1978 επιχείρηση λατομείου αρχικά, και από το έτος 2014 σπαστηροτριβείου στην περιοχή Γιαννοχώραφα Καλύμνου. Το έτος 2004 και επί Δημαρχίας κ. Ρούσσου αποφασίστηκε η απαλλοτρίωση τμήματος της ιδιοκτησίας μου και συγκεκριμένα έκταση 33.790 τ.μ. περίπου, για τη μελλοντική δημιουργία του ΧΥΤΑ Καλύμνου.

Στην ιδιοκτησία μου αυτή και μέχρι το χρόνο της λήψης της απόφασης περί απαλλοτρίωσης της, διενεργούσα νόμιμα και με όλες τις άδειες και μελέτες, εργασίες εξόρυξης οικοδομικών υλικών, και εξ αυτών των εργασιών είχε δημιουργηθεί λάκκος από τον οποίο και εξορυσσόταν πρώτη ύλη. Μόλις αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου η απαλλοτρίωση της έκτασης μου αυτής, διέκοψα κάθε είδους εργασίες σε αυτήν, την απέκλεισα από την υπόλοιπη ιδιοκτησία μου με την δημιουργία φράγματος αδρανών υλικών, και η επιχείρηση μου περιόρισε τις εργασίες της στην απομένουσα ιδιοκτησία μου και μόνο. Η απαλλοτρίωση αυτή ήταν η πρώτη που έγινε στην περιοχή και ακολούθησε η απαλλοτρίωση της έκτασης της οικογένειας Κουτελλά και στη συνεχεία της έκτασης της οικογένειας Πονήρη, που ακόμα εκκρεμεί.

Ήδη από την απαλλοτρίωση της και επί Δημαρχίας κ. Ρούσσου, ο κ. Εμμανουήλ Ολυμπίτης, τοπογράφος, προέβη σε τοπογραφική αποτύπωση της έκτασης αυτής, στην οποία από τότε έχει αποτυπωθεί ο λάκκος για τον οποίο κάνατε λόγο. Στη συνέχεια προβλέφθηκε με τις μελέτες για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ η κατασκευή των κτηρίων του, ακριβώς στον λάκκο αυτό.

Να σημειώσω δε, ότι από το έτος 2014 διαθέτω άδεια σπαστηροτριβείου και για τις εργασίες της επιχείρησης μου έχω μισθώσει γειτονική με τη δική μου, έκταση, ιδιοκτησίας της Αικατερίνης Πονήρη χήρας Νομικού (παλιό λατομείο της Μετρό Α.Ε.), και η οποία δεν έχει καμία σχέση με το χώρο του ΧΥΤΑ. Για την εν λόγω άδεια και για την έκδοση όλων των απαραίτητων μελετών (περιβαλλοντικών, γεωλογικών κλπ) έχω δαπανήσει πολύ κόπο και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εν μέσω οικονομικής κρίσης, έτσι ώστε να διαθέτω τη μοναδική στην Κάλυμνο, νόμιμη επιχείρηση αυτού του είδους. Σημειωτέον ότι για την έκδοση αυτής της άδειας, αρμόδια είναι η Διεύθυνση Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ καμία αρμοδιότητα ή ανάμειξη έχει ο εκάστοτε Δήμος ή Υπηρεσίες του.

Επομένως από όλα τα ανωτέρω προκύπτει ότι η τοποθέτηση σας, μόνο ως συκοφαντική εις βάρος μου θα μπορούσε να θεωρηθεί, καθώς:

– Ο λάκκος για τον οποίο κάνετε λόγο, προϋπήρχε της λήψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου περί απαλλοτρίωσης της έκτασης μου, έκτοτε δε, δεν έχω προβεί σε κανενός είδους επέμβαση στο χώρο.

– Οι μελέτες και τα τοπογραφικά για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ, προέβλεψαν εξαρχής (επί δημαρχίας Ρούσσου) την τοποθέτηση και κατασκευή των κτηρίων – μονάδων του ΧΥΤΑ εντός του χώρου που αποκαλείτε «λάκκο».

– Καμία ανάμειξη δεν είχε ο Δήμος Καλυμνίων, στην έκδοση της άδειας μου (σπαστηροτριβείου). Μοναδική αρμόδια Υπηρεσία για την έκδοση της είναι η Διεύθυνση Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία και μου την χορήγησε καθώς πληρώ όλες τις προβλεπόμενες και αυστηρές προυποθέσεις του Νόμου.

Επειδή το αναληθές των ισχυρισμών σας προκύπτει από έγγραφα σχετικά με το ΧΥΤΑ Καλύμνου, τα οποία έχετε εσείς και οι Υπηρεσίες σας στην διάθεση σας, δεν πρέπει να προβαίνετε σε οποιουδήποτε είδους δηλώσεις εις βάρος μου, υπαινισσόμενος παράνομες ενέργειες και επεμβάσεις μου στο χώρο, και αθέμιτες ενέργειες, υπαινιγμοί όλως προσβλητικοί για εμένα και συκοφαντικοί.

Επειδή οι ανωτέρω δηλώσεις σας προσβάλλουν την φήμη της επιχείρησης μου, την τιμή, αξιοπρέπεια και υπόληψη μου.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου

Διαμαρτύρομαι έντονα και καταγγέλλω τις ανωτέρω παράνομες πράξεις σας.
Σας καλώ να προβείτε δημόσια σε δήλωση στο ανωτέρω Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεοπτική εκπομπή «Εν Καλύμνω» – τηλεοπτικό σταθμό ΑΙΓΑΙΟ TV), με την οποία και θα ανακαλείται τις ανωτέρω δηλώσεις σας και υπαινιγμούς σας που αφορούν εμένα και την επιχείρηση μου ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη, εντός δύο (2) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας.

Να απέχετε στο μέλλον από παρόμοιες παράνομες πράξεις ή δηλώσεις εις βάρος εμού και της επιχείρησης μου.
Άλλως θα με αναγκάσετε να προσφύγω ενώπιον των Αστικών και Ποινικών Δικαστηρίων για την προάσπιση και διεκδίκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου.

Παρακαλούνται τα ΜΜΕ στα οποία κοινοποιείται η παρούσα μου, να προβούν σε δημοσίευση της.

Με την ρητή επιφύλαξη παντός εν γένει δικαιώματος μου, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα μου, προς τον κ. Ιωάννη Γαλουζή του Αντωνίο, Δήμαρχο Καλυμνίων, κάτοικο νήσου Καλύμνο, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενο της παρούσας μου στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Κάλυμνος, 13-2-2015
Ο Εξωδίκως Καταγγέλλων – Διαμαρτυρόμενος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s