DSC_5451smΣτην αναρρίχηση που έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια το νησί τους ως τον πρώτο παγκοσμίως αναρριχητικό προορισμό, έχουν στηρίξει μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου, την καινοτόμο ιδέα με την οποία θα συμμετάσχουν στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στο “The Mall Athens” στο Μαρούσι, όπου θα επιλεγεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2015».

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» που υλοποιείται στη χώρα μας τα τελευταία 9 χρόνια από το σωματείο ΣΕΝ/JΑ Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, το οποίο είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματά του JA εστιάζουν στην εισαγωγή των παιδιών από τη σχολική κιόλας ηλικία στις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, με απλουστευμένο τρόπο και μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία, προετοιμάζοντας την είσοδό τους στον σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο.

Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και στελέχη εταιρειών, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ενισχύουν τις δεξιότητές τους.

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους αναλαμβάνουν συνολικά τη δημιουργία αλλά και τη λειτουργία μίας εικονικής επιχείρησης, με την καθοδήγηση και στήριξη στελεχών εταιρειών και επιχειρηματιών

KCE (Kalymnos Climbing Escape ) logolast n

Η μαθητική ομάδα της Α’ Τάξης του 1ου ΓΕΛ επέλεξε να στήσει έναν διαδικτυακό τόπο (ιστοσελίδα): http://www.kalymnosclimbing-esc.gr στοχεύοντας στο να προσφέρουν «υπηρεσίες ενημέρωσης στον επισκέπτη του νησιού, στον έμπειρο αλλά και τον αρχάριο αναρριχητή, που θέλει να γνωρίσει τον τόπο μας. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μέσα από την συνεργασία των κατοίκων την Καλύμνου που θα έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή των μεταναστών πίσω στον τόπο μας, καθώς η ανάπτυξη της αναρρίχησης στην Κάλυμνο θα γίνει η ρίζα για την άνθηση των τοπικών επιχειρήσεων και της ευρύτερης κοινωνίας.

H εταιρεία μας, όμως, δεν είναι απλά μία επιχείρηση, αλλά μία κοινωνική επιχείρηση, διότι στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την τοπική ομάδα διάσωσης, που αποτελεί τον κύριο παράγοντα ασφαλούς αναρρίχησης στην Κάλυμνο, καθώς και το rebolting των πεδίων».

Η ομάδα συμμετέχει με αξιώσεις στην συγκεκριμένη έκθεση. Αν και τα παιδιά γνωρίζουν πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος- στην έκθεση δίνουν το “παρών”, εκτός από δημόσια και πολλά μεγάλα ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια της χώρας με πολυετή εμπειρία συμμετοχής στην εν λόγω διοργάνωση- είναι αισιόδοξα για την επιχειρηματική ιδέα που αποφάσισαν να υλοποιήσουν ξεδιπλώνοντας το δημιουργικό τους ταλέντο και τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες.

Απευθύνθηκαν μάλιστα σε πολλές επιχειρήσεις του νησιού, οι ιδιοκτήτες των οποίων με χαρά προσφέρθηκαν να στηρίξουν την προσπάθειά τους αυτή και να βοηθήσουν με όποιο τρόπο τους ζητήθηκε στην υλοποίηση της εικονικής τους επιχείρησης.

Η μαθητική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου αποτελείται από τους:

-Μαρία Παπαμιχαήλ: Διευθύνων Σύμβουλος

-Νικήτα Μαρίνο: Διευθυντής Marketing

-Μαρία Σαρούκου: Διευθύντρια Οικονομικών

-Άννα Μαμουζέλλου: Διευθύντρια Παραγωγής

-Κατερίνα Κουτρούλλη: Διευθύντρια Πωλήσεων

-Λουκία Ελπίδα Μαλλιά: Διευθύντρια Πληροφοριακών Συστημάτων

-Αγγελίνα Χατζησμάλη: Διευθύντρια Διοίκησης

-Ελένη Μάγκου: Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού

-Φράγκου Νότα: Υπεύθυνη καθηγήτρια (Κοινωνιολόγος-Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νικηφορείου 1ου ΓΕΛ Καλύμνου)

-Μαρία Τρικοίλη: Εθελόντρια-Σύμβουλος (Υπεύθυνη Ανάπτυξης Πελατείας, Τράπεζα Πειραιώς, Κατάστημα Καλύμνου)

Συμμετέχουν επίσης οι καθηγητές:Στάθης Κλήμη, Καλλιόπη Σκουτέλλη.

Τα παιδιά απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στους Καλύμνιους της Αττικής, αλλά και σε όσους συμπολίτες τους βρεθούν την επόμενη Παρασκευή 27 Φεβρουαρίουστην Αθήνα, να περάσουν από το εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, να επισκεφθούν το περίπτερό τους και να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουν για τα ίδια, για το σχολείο τους, για τους συμπατριώτες τους, για το νησί τους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s