DSC02310Τα περισσότερα δέντρα στο νησί θα έπρεπε να κοπούν και να αντικατασταθούν με νέα. Απαιτείται μια μεγάλη επιχείρηση σε όλη την Κάλυμνο και στην Τέλενδο ώστε να απομακρυνθούν τα γέρικα πεύκα στην πλειονότητά τους, τα επικίνδυνα να πέσουν, τα άρρωστα (και οι λεύκες έχουν προσβληθεί τελευταίως από κάποια ασθένεια), ενώ εκείνα που ακόμη αντέχουν, θα πρέπει να κλαδευτούν και για να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι για πεζούς και τροχοφόρα, κυρίως τους χειμερινούς μήνες λόγω των ισχυρών ανέμων. Πρόσφατο παράδειγμα τα δυο δέντρα στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου τα οποία ξεριζώθηκαν χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κάποιο ατύχημα στη σχολική κοινότητα.

Η έλλειψη όμως προσωπικού και του απαραίτητου εξοπλισμού (κυρίως μηχανήματα) δεν αφήνουν περιθώρια στην Υπηρεσία Πρασίνου να κινηθεί όπως θα έπρεπε και όπως η κατάσταση επιτάσσει.

Οι εκτιμήσεις αυτές είναι της υπεύθυνης της υπηρεσίας Πρασίνου κ. Μαρίας Κουτούζη στην οποία απευθυνθήκαμε για να ενημερωθούμε για τις εργασίες που ξεκίνησαν χθες και συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα σήμερα στο Μασούρι. Εργασίες που υποστηρίζονται από την υπηρεσία Καθαριότητας αλλά και από ιδιώτες, όπως από τον κ. Θεόδωρο Λεντή που έχει διαθέσει το γερανοφόρο όχημά του.

Η αρχή έγινε από την διασταύρωση με τον Αρμεό και σήμερα οι εργαζόμενοι προχώρησαν και μετά την πλατεία του Μασουριού. Ξερά κλαδιά που ακουμπούν στα ηλεκτροφόρα καλώδια κλαδεύτηκαν και δέντρα με πολύ μεγάλη και επικίνδυνη κλίση προς το δρόμο κόπηκαν (τα καλοκαίρια προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση, αφού τα φορτηγά και τα λεωφορεία πρέπει να μετακινηθούν στο κέντρο του δρόμου για να μπορέσουν να περάσουν κάτω από αυτά, χωρίς όμως αυτό να είναι εφικτό λόγω των σταθμευμένων οχημάτων ένθεν και ένθεν).

Κάτοικοι της περιοχής που με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθούσαν τις εργασίες, μας επεσήμαναν πως οι διαμαρτυρίες τους μετρούν πολλά χρόνια.

Αύριο το συνεργείο θα βρίσκεται στις Ελιές προκειμένου να καθαριστεί το πάρκο ενόψει του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας.

Εκείνο που θέλουμε να προσθέσουμε είναι πως δεν χρειάζεται να είσαι γεωπόνος για να αντιληφθείς την κακή και επικίνδυνη κατάσταση της δεντροστοιχίας στην κεντρική οδική αρτηρία του νησιού από την περιοχή του χωριού μέχρι το Μασούρι. Δέντρα που για πολλά χρόνια δεν έτυχαν της παραμικρής φροντίδας, με αποτέλεσμα η μόνη λύση που ενδείκνυται σήμερα να είναι η αποκοπή τους.
Αυτές τις ημέρες μάλιστα που οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι, από τύχη δεν έχουν προκληθεί ατυχήματα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s