KalymnosPnigmeno (2)Στο λιμανάκι του Μελιτσάχα, στο συγκεκριμένο σημείο όπου μέλος της Φιλοζωικής Καλύμνου είχε εντοπίσει τον πνιγμένο σκύλο, πραγματοποίησαν, σήμερα, εκ νέου έρευνα η Αστυνομία και το Λιμενικό, προκειμένου να αναζητήσουν το άψυχο σώμα του ζώου.
Αυτή τη φορά το εντόπισαν, με τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς να συλλέγουν τα στοιχεία που χρειάζονται για περαιτέρω έρευνα του περιστατικού και τον εντοπισμό του δράστη της αποτρόπαιης αυτής ενέργειας, δεδομένου ότι η εικόνα που σχημάτισαν παρόντα μέλη της Φιλοζωικής ήταν πως ο θάνατος του σκύλου είχε επέλθει πριν τον πετάξουν στη θάλασσα (είχε στο λαιμό του σφιχτή θηλιά και η θέση του κεφαλιού του ήταν τέτοια που μαρτυρά πνιγμό, όχι όμως στο νερό).
Το κουφάρι του ζώου δεν απομακρύνθηκε από το σημείο που βρέθηκε, αφού όπως μας ενημέρωσαν είναι αρμοδιότητα του Δήμου.

Θυμός και οργή
Το περιστατικό έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό των φιλόζωων. Ο θυμός και η οργή των ανθρώπων που σέβονται κάθε έμψυχο όν πάνω στον πλανήτη, ξεχειλίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η είδηση αναπαράγεται από πολλά ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, μάρτυρες για την εγκληματική ενέργεια. Η καταγγελία όμως του περιστατικού από τη Φιλοζωική και η κινητοποίηση των τοπικών αρχών αποδεικνύουν πως υπάρχει αποφασιστικότητα να παταχθούν τέτοιου είδους κτηνωδίες και βαναυσότητες με θύματα ζώα.

Άλλωστε υπάρχει πρόσφατη εντολή- εγκύκλιος της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας για αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων και την άμεση αντιμετώπιση απο τις αρμόδιες αρχές περιστατικών κακοποίησης και βίας.

Τα πρόστιμα μάλιστα φτάνουν έως και τις 30.000 ευρώ για κακοποίηση ή βασανισμού ζώου.

Τέσσερις μήνες χωρίς καταφύγιο η Φιλοζωική
Εντωμεταξύ τους τελευταίους τέσσερις μήνες η Φιλοζωική Καλύμνου έχει μείνει χωρίς καταφύγιο, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που τις έκαναν κάτοικοι της περιοχής Καντουνίου οι οποίοι ενοχλούνταν από το θόρυβο των ζώων (σκυλιά και γάτες) που φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις του.

Το καταφύγιο έκλεισε και τα λιγοστά μέλη της φιλοζωικής έχουν πάρει τα ζώα στα σπίτια τους μέχρις ότου βρεθούν οικογένειες που θα τα υιοθετήσουν. Πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ως προς την φιλοξενία εγκαταλειμμένων ζώων που καθημερινά ζωόφιλοι βρίσκουν στους δρόμους του νησιού.

Για το θέμα η πρόεδρος του συλλόγου κ. Σεβαστή Τσατάρου Γερακιού έχει από την πρώτη στιγμή ενημερώσει την δημοτική αρχή, ενώ ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής την είχε διαβεβαιώσει πως θα ασχοληθεί με το θέμα αναζητώντας την κατάλληλη έκταση στο νησί που θα δημιουργηθεί ένα νέο καταφύγιο με προϋποθέσεις.
Μέχρι στιγμής δυστυχώς δεν έχει υπάρξει καμιά εξέλιξη στο θέμα.

Η δημοτική αρχή Καλυμνίων- όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας- είναι ενήμερη για τις υποχρεώσεις της απέναντι στα αδέσποτα. Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος το φθινόπωρο προχώρησε στη σύνταξη και αποστολή κειμένου προς όλους τους ΟΤΑ σχετικά με την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s