DSC03125«Τα σφουγγάρια είναι η ιστορία μας, το μέλλον όμως είναι τα βουνά μας». Εκεί ακριβώς έγκειται η επιτυχία της ομάδας μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου που επέλεξαν να βασιστούν στην αναρρίχηση δημιουργώντας την εικονική τους επιχείρηση “Kalymnos Climbing Escape” με την οποία έλαβαν μέρος στον μαθητικό πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) και κατέκτησαν το δεύτερο βραβείο, αυτό του «Καλύτερου Περιπτέρου».

Χθες το απόγευμα οι βραβευμένοι μικροί επιχειρηματίες, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν στο Επιμελητήριο, αποκάλυψαν στους παρευρισκόμενους όλες τις κινήσεις-επιλογές  που έκαναν από την πρώτη στιγμή που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, οι οποίες τους οδήγησαν στην εντυπωσιακή παρουσία τους στο “The Mall Athens” στο Μαρούσι στα τέλη Φεβρουαρίου και στην διάκρισή τους.

Όλοι τους έκαναν λόγο για μια μοναδική βιωματική διαδικασία με πολλαπλά ωφέλη, στάθηκαν στην καλή συνεργασία που είχαν μεταξύ τους,  στην σωστή κατανομή ρόλων ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τα προσόντα του καθενός, καθώς και στην αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη που είχαν από τους τοπικούς επαγγελματίες στους οποίους απευθύνθηκαν για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του δημάρχου κ. Γιάννη Γαλουζή ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές, την καθηγήτριά τους κ. Νότα Φράγκου και την εθελόντρια σύμβουλο κ. Μαρία Τρικοίλη. Ακολούθησε ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ κ. Νικόλας Κορφιάς ο οποίος επίσης εξήρε την προσπάθεια της ομάδας υπογραμμίζοντας πως διευθύνει ένα σχολείο που οι εκπαιδευτικοί πρωτοστατούν στη συμμετοχή σε αντίστοιχα προγράμματα τα οποία στόχο έχουν να ανοίξουν το σχολείο στην κοινωνία, αλλά και να προσφέρουν στους μαθητές τους όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια.

Αμέσως μετά η κ. Νότα Φράγκου και η κ. Μαρία Τρικοίλη παρουσίασαν τους βασικούς στόχους του προγράμματος και τις επιλογές που τους οδήγησαν στην βράβευση, ενώ οι μαθητές (Μαρία Παπαμιχαήλ, Νικήτας Μαρίνος, Μαρία Σαρούκου, Άννα Μαμουζέλλου, Κατερίνα Κουτρούλλη, Λουκία Ελπίδα Μαλλιά, Αγγελίνα Χατζησμάλη και Ελένη Μάγκου) ευχαρίστησαν όλους εκείνους που τους βοήθησαν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση ενός δεκάλεπτου βίντεο όπου παρακολουθήσαμε βήμα βήμα τη δουλειά της ομάδας, το διάστημα που προηγήθηκε της συμμετοχής στο διαγωνισμό, ξεκινώντας από τις αναρριχητικές τους απόπειρες στα βουνά τις Καλύμνου «αν δεν γνωρίσεις καλά το προϊόν σου δεν μπορείς να το προωθήσεις σωστά», τις συναντήσεις και τις ατελείωτες ώρες προεργασίας τα απογεύματα στο σχολείο, φτάνοντας μέχρι τη συνδρομή που έτυχαν από τους Καλύμνιους και όχι μόνο, επιχειρηματίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s