panelladikes-eksetaseis-neaΠρεμιέρα σήμερα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και στην Κάλυμνο με 76 συνολικά υποψηφίους να διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι –που διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, το θέμα της οποίας αφορά στην Πολιτιστική Κληρονομιά (μιας και σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων)– προσήλθαν στο ένα και μοναδικό εξεταστικό κέντρο του νησιού στο 1ο Λύκειο. Εκτός από τους υποψηφίους του 1ου και του 2ου Λυκείου ήρθε να διαγωνιστεί και μια υποψήφια από το Καστελόριζο της οποίας ο πατέρας είναι Καλύμνιος και δήλωσε ότι επιθυμεί να εξεταστεί στην Κάλυμνο.

site sxoleiosmall1Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου κ. Νικόλα Κορφιά τα θέματα στάλθηκαν στις 8.40, εκφωνήθηκαν στους διαγωνιζόμενους στις 8.50 και η εξέταση θα ολοκληρωθεί στις 11.50. Μέχρι στιγμής όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς να έχει ανακύψει κανένα πρόβλημα.

Από τους συνολικά 78 υποψήφιους που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις, υπήρξαν δύο απουσίες, μειώνοντας τον αριθμό τους σε 76.

Να σημειώσουμε πως αύριο θα διαγωνιστούν στο ίδιο μάθημα οι υποψήφιοι του ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Αυλαία στις 2 Ιουνίου

Συνολικά περί τις 105.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών θα διεκδικήσουν μία από τις 68.345 θέσεις σε πανεπνιστήμια και ΤΕΙ (44.200 στα Πανεπιστήμια και 24.145 στα ΤΕΙ). Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr αλλά και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr.

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Καλή δύναμη από τον δήμαρχο Καλυμνίων

«Ο δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής, εύχεται σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν από σήμερα στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους.

Με  αισιοδοξία, και αυτοπεποίθηση κάθε αγώνας, όσο δύσκολος και αν φαίνεται αρχικά, μπορεί να τελεσφορήσει με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οι εξετάσεις αυτές για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, δεν αποτελούν παρά μόνο μια από τις δοκιμασίες, που θα κληθούν τα παιδιά  να αντιμετωπίσουν στην ενήλικη ζωή τους, γι αυτό και θα πρέπει να είναι οπλισμένα με θάρρος και επιμονή.

Οι ευκαιρίες άλλωστε που θα παρουσιαστούν μπροστά τους για επαγγελματική σταδιοδρομία και προσωπική πρόοδο, δεν σταματούν με τη συμμετοχή τους και μόνο σε αυτή την εξεταστική διαδικασία. Οι δεξιότητες και τα ξεχωριστά ταλέντα κάθε παιδιού, μπορούν και πρέπει να αξιοποιούνται μέσα και από διαφορετικούς  διαύλους, που προσφέρουν δυνατότητες για προσωπική και κοινωνική πρόοδο.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης τόσο στους γονείς, που συμπαρίστανται με τον δικό τους τρόπο, όσο και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στέκονται με όσα μέσα διαθέτουν δίπλα στα παιδιά και μέσα στο γενικότερο περιβάλλον της κρίσης, τους παρέχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, παρά τις όποιες δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

 Καλή δύναμη λοιπόν σε όλα τα παιδιά, καλή επιτυχία με δικαίωση των στόχων και των προσπαθειών τους και ευχές για κάθε πρόοδο σε όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσουν μελλοντικά στη ζωή τους».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s