nat170515Σε συστράτευση και επαγρύπνηση καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους μαζικούς φορείς και όλους τους νησιώτες του Αιγαίου η διοίκηση της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να αποσύρει την πρότασή της για τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης σε κάποιο νησί του Ανατολικού Αιγαίου.

Με την πεποίθηση μάλιστα ότι πρέπει άμεσα να εκφραστεί με μαζικό και μαχητικό τρόπο η αντίθεσή αυτή, προτείνει Παναιγαιοπελαγίτικη κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Ιουνίου την ίδια ώρα (7:30 μ.μ.) σε όλα τα νησιά:

Αγαπητοί συνάδελφοι και  συναγωνιστές,

Απευθυνόμαστε σε σας για να σας καλέσουμε σε συστράτευση και κοινό αγώνα για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που θα καθορίσει το μέλλον και την ασφάλεια του λαού των νησιών μας και γενικότερα του ελληνικού λαού. Πρόκειται για τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα ΝΑΤΟϊκή βάση σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Σχέδια που δηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από τον υπουργό άμυνας Π. Καμένο και επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα με λεπτομέρειες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς θα προταθεί στο  ΝΑΤΟ η εγκατάσταση νέας βάσης σε κάποιο νησί του Ανατολικού Αιγαίου . Θεωρούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη, θα  έχει  ως  αποτέλεσμα την μεγαλύτερη εμπλοκή  της  χώρας  μας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής  και της Αφρικής. Αυτή η  βάση εξυπηρετεί  τους  ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις  ιμπεριαλιστικές  επεμβάσεις που γίνονται με διάφορα προσχήματα, ενώ  όλοι γνωρίζουν  ότι αυτό  που  διακυβεύεται είναι το μοίρασμα των αγορών, οι πηγές ενέργειας και οι δρόμοι μεταφοράς της.

Το τι σημαίνει ειδικότερα για το Αιγαίο μια τέτοια εξέλιξη μπορεί ο καθένας να το αντιληφθεί. Γίνεται η περιοχή μας με τον πιο επίσημο τρόπο στρατιωτικός στόχος ανά πάσα στιγμή. Το   κυβερνητικό επιχείρημα ότι μια ΝΑΤΟϊκή βάση θα προστατέψει το Ανατολικό Αιγαίο από τις τουρκικές αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις  δεν  μπορεί  να ξεγελάσει  τον  ελληνικό  λαό  που  γνωρίζει  πολύ καλά ότι το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει, αλλά στηρίζει τις Τουρκικές προκλήσεις και το ίδιο πρωτοστατεί στην αλλαγή των συνόρων.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναγωνιστές,

logo-pansamiakhs-epitrophs-eirhnhsΝα  είμαστε σε  επαγρύπνηση. Να  ακυρώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια . Κανένα νησί του Αιγαίου να  μη  γίνει ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ! Η Νατοϊκή βάση θα είναι μια διαρκής απειλή για τα λαϊκά δικαιώματα, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Με την πεποίθηση ότι πρέπει άμεσα να εκφραστεί με μαζικό και μαχητικό τρόπο η αντίθεσή μας, προτείνουμε Παναιγαιοπελαγίτικη κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Ιουνίου την ίδια ώρα (7:30 μ.μ.) σε όλα τα νησιά .

Μ’ αυτό τον τρόπο θα πραγματοποιηθεί μια αλυσίδα συγκεντρώσεων, ένα λαϊκό τείχος υπεράσπισης της εθνικής μας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας. Μια ανθρώπινη αντιϊμπεριαλιστική – φιλειρηνική αλυσίδα από τη Λήμνο ως το Καστελόριζο που θα βροντοφωνάξει:

ΟΧΙ στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο.

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

ΝΑΤΟ- Ε.Ε- ΗΠΑ.

Ούτε γη , ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας
Ρούσσος Μιχάλης                    Ρώϊμπα Φωτεινή  

2 responses »

  1. Ο/Η Γεωργιος Χατζηθεοδώρου λέει:

    Ό,τι μπορεί να θωρακίσει τη χώρα μας ή και να της προσκομίσει διάφορα οικονομικά και πολιτικά οφέλη να γίνεται…Δεν μπορεί οι άλλοι -διάβαζε οι γείτονές μας-που επωφελούνται σε κάθε ευκαιρία,να είναι πιο ανόητοι από εμάς και εμείς που χάνουμε κάθε ευκαιρία οι έξυπνοι.Κάποτε πρέπει επί τέλους να βάλουμε τη λογική και το συνολικό κοινό συμφέρον του τόπου μας πάνω από τη μικροπολιτική η και προσωπική αντίληψη

  2. Ο/Η diakonosg λέει:

    Ένα από τα καλά της κρίσης ειναι ότι απαλλαχτήκαμε (εν μέρει) από τους συνδικαλιστές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s