ΦΩΤΟ 1 IMG_1172Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος  Έρευνας και Καινοτομίας, με τίτλο «Ορίζοντας 2020», βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο νησί μας,  ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς της Αγγλίας, με επικεφαλής τον κο Διον. Δουρούμη.

Το πρόγραμμα αυτό, είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας, με σχεδόν 80 δις ευρώ χρηματοδότηση και διάρκεια 7 χρόνια.

Στόχος του είναι να προάγει την καινοτομία, διασφαλίζοντας την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. Στο πρόγραμμα δύνανται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις και οργανισμοί, ενώ οι προτάσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται απευθείας στις Βρυξέλλες και τα έργα είναι πλήρως χρηματοδοτούμενα.

Κατόπιν των σχετικών πρώτων επαφών, εκ μέρους του Δήμου μας με τα μέλη  της συγκεκριμένης ερευνητικής ομάδας, προέκυψε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία σε τομείς όπως:

  • Φράγματα/λιμνοδεξαμενές και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων (π.χ. βρόχινο νερό)
  • Θέματα υγείας και καινοτομία

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας, τα μέλη της ομάδας, θα διερευνήσουν από κοινού με τη δημοτική αρχή, σχετικά έργα και δράσεις, τα οποία  μπορούν να υποβληθούν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020.

Η ερευνητική ομάδα, θα παρουσιάσει τη γενικότερη φιλοσοφία και τους σκοπούς του προγράμματος, στο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί απόψε Δευτέρα 15/6/2015.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Καλυμνίων 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s