ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΣτις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες 23/6/2015 ο δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιω. Γαλουζής, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κο Μ. Ρήγα, προκειμένου να παραστεί στις εργασίες και να υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το διαδημοτικό Δίκτυο Αειφόρων Νήσων «ΔΑΦΝΗ».

Το δίκτυο  ΔΑΦΝΗ, είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία μέσω των οργάνων και της λειτουργίας της επιθυμεί να συμβάλει κυρίως στη διατήρηση και προστασία του αιγαιοπελαγίτικου περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί βασικό οικονομικό πόρο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και στην ενδυνάμωση του ρόλου της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης των νησιών.

ΕΚ 2Ακόμα στους γενικότερους στόχους του δικτύου, εντάσσεται και η διαμόρφωση, μέσα από το διπλό σύστημα στοχοθετήσεων και ελέγχων, των προϋποθέσεων για υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των νησιών εκείνων που στοχεύουν στην πιστοποίηση της ποιότητας, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, καθώς και  στη δημιουργία των βάσεων για επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των νησιών του Αιγαίου, σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, και της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων

Οι νησιωτικοί ΟΤΑ, μέλη του δικτύου, που αναλαμβάνουν και υλοποιούν συγκεκριμένες δράσεις, πιστοποιούνται με το ΣΗΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ.

Γραφείο Επικοινωνίας Δήμου Καλυμνίων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s