WIN_20150122_114731 - ΑντιγραφήΤο Μαϊο που μας πέρασε πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά ως Καλύμνιοι, ότι η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Άννα Ζαϊρη – Αρκουλή προήχθη στην Ανώτατη βαθμίδα της Δικαιοσύνης, τον Άρειο Πάγο.

Ποια είναι όμως η καλυμνιακής καταγωγής Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Άννα Ζαϊρη – Αρκουλή:

Η κ. Ζαϊρη γεννήθηκε στα Ιωάννινα, όταν ο πατέρας της υπηρετούσε τότε ως Ειρηνοδίκης της συγκεκριμένης περιοχής. Ένας μειλίχιος και χαμηλών τόνων άνθρωπος, μετρημένος και αδέκαστος ως λειτουργός της Δικαιοσύνης, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις όπου υπηρέτησε στη συνέχεια ως Δικαστής. Συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Προέδρου Εφετών. Γιος του Παντελή Ζαϊρη και της Θεμελίνας Πατέλλη από το Χωριό, τις Βούες και τα Θένια, λάτρευε την Κάλυμνο. Το νησί του αποτελούσε γι’ αυτό απάγκιο από το βαρύ φορτίο των ευθυνών του ως δικαστή. Η Άννα κληρονόμησε τα στοιχείο, αυτά του καλού της πατέρα και το νταπεραμέντο της επίσης νησιώτισσας μητέρας της από τη Σαντορίνη Αγγελικής το γένος Βάλβη– Εισήχθη στο Δικαστικό Σώμα το 1981.

Προσηνής, ευπροσήγορη με ευθύ λόγο η ίδια, σε κερδίζει ως άνθρωπος. Με ικανότητες, αυτές , της ακεραιότητας στη διαδικασία επιτέλεσης του δικαιοδοτικού έργου, της ευθυκρισίας, με την ευρυμάθεια της και την επιστημοσύνης της αποπνέει Δικαστικό ήθος και σεβασμό.

Η Άννα Ζαϊρη σύζυγος του οικονομολόγου κ. Τάκη Αρκουλή και μητέρα του εικοσάχρονου Αλέξη, ως Καλυμνιά, διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με τη γενέτειρα του αγαπημένου της πατέρα. Έτσι τα καλοκαίρια της έχουν την αλμύρα της θάλασσας του Καντουνιού, γεύσεις κι αρώματα απ’ τα Αργινώντα και τον Εμπορειό, μέλι και θυμάρι. Το ηλιοβασίλεμα είναι μοναδικό από το σπίτι της στον Αη Παντελεήμονα!

Μια άποψη από το πλούσιο βιογραφικό της:

 • Η Άννα Ζαϊρη – Αρκουλή είναι διδάκτωρ της Σορβόννης με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο
 • Συγγραφέας δύο βιβλίων τα οποία εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν στο Παρίσι με τίτλους:
 1. Eιδικότητα στην “ Έκδοση”
 2. “Ο Θεσμός της Έφεσης στο Ρωμαϊκό Δίκαιο και η ιστορική σημασία του για την επιβίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος”
 • Δημοσιεύει επιστημονικές μελέτες σε νομικά περιοδικά
 • Έχει διδάξει ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομίας σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
 • Έχει αναπτύξει πλήθος ζητημάτων Ποινικού Δικαίου σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια.
 • Το 1995 τιμήθηκε με τη διάκριση του βραβείου Μπαμπάκου, που απονέμεται σε νέους επιστήμονες, οι οποίοι συνέβαλαν στην προαγωγή του Ποινικού Δικαίου με την επιστημονική εργασία και το ήθος τους.
 • Τα τελευταία 30 χρόνια εκπροσωπεί τη χώρα σε Διεθνή Fora και εργάζεται στο Νομοθετικό έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Οι συγγενείς και οι φίλοι της από την Κάλυμνο της ευχόμαστε ολόψυχα κάθε οικογενειακή χαρά και με τη βοήθεια του Θεού να έχει πάντα υγεία και ψυχικές αντοχές έτσι ώστε να αντεπεξέρχεται στο δύσκολο έργο της, αυτό της απονομής Δικαιοσύνης από το Ανώτατο Δικαστήριο, τον Άρειο Πάγο.

Με πολλή αγάπη η εξαδέλφη της

Νικητάδαινα Ρεϊση

One response »

 1. Ή Ανάγνωση τέτοιων σχολιων για ανώτερο μας , μας ενθαρρύνει στην πορεία μας στον επαγγελματικό στίβο , δίνοντας δύναμη για την αντιμετώπιση των προκλησεων και των απογοητεύσεων.
  Ανδομεδα στεφανιδου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s