dsc00238Από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλύμνου λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κάλεσμα:

Συμπατριώτες,

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλύμνου και το ψήφισμα που εκδόθηκε από σωματεία της Καλύμνου, τα προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου μας συνεχώς μεγαλώνουν.

Την ώρα που οι ανάγκες και η ζήτηση προσφοράς υπηρεσιών υγείας από το νοσοκομείο μας συνεχώς αυξάνονται, το προσωπικό που υπηρετεί συνεχώς μειώνεται. Δεν γίνεται καμιά νέα πρόσληψη ούτε για την αντικατάσταση των συνταξιοδοτουμένων.

Οι ελλείψεις δεν είναι πια μόνο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τεράστιες ελλείψεις υπάρχουν σήμερα και στο παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό με αποτέλεσμα την όλο και την ποιο προβληματική λειτουργία του νοσοκομείου.

Όσο και αν προσπαθούν, μέχρι και εξουθένωσης, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες ανάγκες, με αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις και στην υγεία των εργαζομένων και στην ποιότητα των παροχών υγείας στους ασθενείς.

Οι προϋπολογισμοί του νοσοκομείου μας συνεχώς μειώνονται.

  • 2013 —– 4.503.160,34 €
  • 2014 —– 4.071.532,34 €
  • 2015 —– 2.930.172,62 €

Με αυτό τον τρόπο, με τις περικοπές στην υγεία, παιδεία, στην κοινωνική μέριμνα, στους μισθούς, στις συντάξεις μάζεψαν τα χρήματα για να πληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ και τους υπόλοιπους εταίρους και δανειστές.

Ακόμα και η όποια προβληματική λειτουργία του νοσοκομείου μας στηρίζεται στις δωρεές ομογενών που κινητοποιούνται για να βοηθήσουν την κατάσταση και συγκεντρώνουν υγειονομικό υλικό, φάρμακα, χρήματα.

Παρά την όποια βοήθεια όμως, η κατάσταση από μέρα σε μέρα συνεχώς χειροτερεύει.

Μπήκε φρένο σε κάθε είδους προμήθεια. Οι προμηθευτές ο ένας μετά τον άλλο διακόπτουν την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού και υλικών διατροφής, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών καθώς και η ποιότητα του φαγητού των ασθενών. Αυτή η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας κτυπά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους και τον φτωχό λαό, που θα μείνει χωρίς καμιά υγειονομική περίθαλψη. Κτυπά αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν τις ιδιωτικές κλινικές, που τώρα βρίσκουν το καλύτερο έδαφος και ξεφυτρώνουν παντού.

Ο λαός της Καλύμνου δεν πρόκειται να το επιτρέψει αυτό και ξέρει πολύ καλά να αγωνίζεται αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Συμπατριώτες

Το 3ο μνημόνιο συντάσσεται πυρετωδώς και καθαρογράφεται για να πάει στην βουλή και να ψηφιστεί από αυτούς που θα έσκιζαν όλα τα μνημόνια, από αυτούς που με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσαν κάθε «μνημονιακό» νόμο.

Από όποιο μίγμα βουλευτών τελικά και αν ψηφιστεί το σίγουρο είναι πως θα έχουμε νέα δάνεια, νέες μεγαλύτερες δόσεις αποπληρωμής, δηλαδή νέες ακόμα μεγαλύτερες περικοπές για υγεία, παιδεία, πρόνοια, μισθούς, συντάξεις…

Η ανθρωπιστική κρίση παίρνει μόνιμα χαρακτηριστικά. Η φτώχεια και η ανέχεια θα μεγαλώσουν. Τα προβλήματα του νοσοκομείου και των ασθενών θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, χρέος του εργαζόμενου λαού είναι να οργανώσει την αντίσταση του και τον αγώνα του για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Μέρος και αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του αγώνα είναι και η οργάνωση της αλληλεγγύης μας σε όσους έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για

  • Την αποκατάσταση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου στα κανονικά επίπεδα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
  • Για να μπορεί το νοσοκομείο να προμηθεύεται απρόσκοπτα υγειονομικό υλικό, φάρμακα και τρόφιμα για τους ασθενείς.
  • Να προκηρυχτούν, μόνιμες θέσεις εργασίας, έτσι που να καλυφθούν όλα τα κρίσιμα κενά.

0859098001434370673ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ καλεί κάθε συμπατριώτη μας με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, ατομικά είτε ομαδικά να στηρίξουμε την λειτουργία του νοσοκομείου και τους ασθενείς.

  • Συγκεντρώνουμε υγειονομικό υλικό και φάρμακα που δεν έχουν λήξει, αλλά δεν μας είναι χρήσιμα. Τα υλικά τα παραδίδουμε στο γραφείο διαχείρισης υλικού του Νοσοκομείου (Λιβυδίκου Ιωάννα 6984529457)
  • Κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να νοσηλεύεται πλήρως κάθε ασθενής ανεξάρτητα από ασφάλιση.
  • Κανένας άνεργος και οικονομικά αδύναμος να μην υποχρεωθεί να πληρώσει για φάρμακα ή εξετάσεις.
  • Να έχει την στήριξη όλων κάθε βαριά ασθενής που χρειάζεται την βοήθεια μας, κανείς να μη μείνει μόνος και αβοήθητος.

Κάλυμνος 5/8/2015

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s