eytychiaΤον θαυμασμό όλων έχει προκαλέσει η κίνηση της 9χρονης Ευτυχίας Χαλίκου να κάνει ένα δώρο στα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο, προσφέροντας ταυτόχρονα σε όλους ένα μάθημα ζωής.

Το μικρό κορίτσι μεγάλωνε εδώ και μήνες τα μαλλάκια του και όταν έφτασαν στο επιθυμητό μήκος απευθύνθηκε στο κομμωτήριο της Μαρίας Πετράκη στην Κάλυμνο, το οποίο αποτελεί ένα από τα πολλά σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στην εκστρατεία «Donate hair- Donate Love», χαρίζοντας τα μαλλιά της σε παιδιά που τα έχασαν.

Για τους σκοπούς της εκστρατείας η Ευτυχία ενημερώθηκε από μια θεία της και χωρίς χωρίς δεύτερη σκέψη άδραξε την ευκαιρία που της δινόταν να βοηθήσει ένα παιδί της ηλικίας της κάνοντάς το να χαμογελάσει με έναν τόσο απλό τρόπο, προκαλώντας συγκίνηση στο συγγενικό της περιβάλλον για την απόφαση της, να κόψει τα υπέροχα μακριά καστανόξανθα μαλλιά της, για έναν τόσο σπουδαίο σκοπό!

Η Ευτυχία ήταν ένα κοριτσάκι με υπέροχα μακριά μαλλιά. Τώρα είναι ένα κοριτσάκι με μια υπέροχη, τεράστια καρδιά.

Καμπάνια στα σχολεία

Η κ. Πετράκη μας ενημέρωσε πως συμμετέχει στην εκστρατεία αυτή τον τελευταίο χρόνο μετά από παρότρυνση του Ροδίτη κομμωτή κ. Σωτήρη Βασίλα ο οποίος είναι ένα από τους πρωτεργάτες της κίνησης που ξεκίνησε σε πανελλαδικό επίπεδο.

Προκειμένου μάλιστα να ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο και δη παιδιά στοχεύει να ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία τοποθετώντας αρχικά σε όλα τη σχετική αφίσα ώστε μικροί και μεγάλοι μαθητές να λάβουν γνώση της πανελλαδικής κίνησης που έχει ξεκινήσει.

Να σημειώσουμε πως το κούρεμα γίνεται δωρεάν στα κομμωτήρια που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη εκστρατεία.

Μπορείς και εσύ!

Αν δεν έχετε ενημερωθεί μέχρι σήμερα για την εν λόγω εκστρατεία μάθετε ότι μπορείτε κι εσείς να δωρίσετε τα κομμένα σας μαλλιά για να βοηθήσετε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, κι έχουν χάσει τα δικά τους;

Έργο του οργανισμού/συλλόγου Δωρεάς Μαλλιών της Ελλάδας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την δωρεά μαλλιών και στη συνέχεια η δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη (παιδιά πάσχοντα από καρκίνο, αλωπεκία κ.ά.).
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε ένα από τα δεκάδες  συνεργαζόμενα κομμωτήρια και να ενημερώσετε για το τι θέλετε να κάνετε. Εκεί, θα κουρευτείτε δωρεάν, και τα μαλλιά σας θα σταλούν με εταιρεία ταχυμεταφορών στην Αθήνα και από εκεί στην ελληνική εταιρεία κατασκευής περουκών που έχει δεχτεί αφιλοκερδώς να φτιάξει και να αποστείλει τις περούκες στα παιδιά που τις έχουν ανάγκη.

H Μελίνα-Λιουντμίλα Κωνσταντινίδη είναι η συντονίστρια της καμπάνιας, είναι 24 χρονών και μένει στην Θεσσαλονίκη. Το Σεπτέμβριο του 2013 έκοψε και δώρισε τα μαλλιά της για τον οργανισμό “Wigs for kinds” στο Οhio της Αμερικής. Στη συνέχεια δημιούργησε μια ανοιχτή ομάδα στο facebook Δωρεά μαλλιών – Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις  με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων. Η ανταπόκριση ήταν απίστευτη. Ήδη αυτή τη στιγμή η ομάδα τυγχάνει την αποδοχή παραπάνω από 19.000 μελών.

Η χώρα μας είναι από τις ελάχιστα ανεπτυγμένες χώρες που ο θεσμός της δωρεάς μαλλιών δεν υφίσταται. Έτσι απλά γεννήθηκε το όραμα της ίδρυσης ενός αντίστοιχου οργανισμού στην Ελλάδα. Συνοδοιπόροι στον αγώνα που ξεκίνησε για την υλοποίηση αυτού του οράματος φίλοι, αλλά και άνθρωποι άγνωστοι σ’ εκείνη που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν.

Προϋποθέσεις δωρεάς

Τα μαλλιά σας θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως έχουν οριστεί από την εταιρεία που έχει αναλάβει να δημιουργεί τις περούκες για τα παιδιά με καρκίνο. Μπορείτε να δωρίσετε τα μαλλιά σας ανεξάρτητα με την ηλικία σας και το φύλο σας.
Τα μαλλιά που δεν τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις δεν χρησιμοποιούνται.

Αποδεκτά είναι τα μαλλιά

 • 20 εκατοστά και άνω, δεν υπάρχει μέγιστο επιτρεπτό όριο.
  ·Μαλλιά ΜΟΝΟ στο φυσικό τους χρώμα, σε υγιή κατάσταση.
  ·Είναι αποδεκτά μαλλιά με λευκές τρίχες.
  ·Μαλλιά που έχουν κρατηθεί για χρόνια κομμένα αρκεί αν τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Επιπρόσθετα να διατηρούνται σε χώρο χωρίς υγρασία.
  ·Μαλλιά φυλαριστά, αρκεί το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι 20 εκατοστά και άνω.

ΔΕΝ είναι αποδεκτά μαλλιά

 • Με μήκος λιγότερο από 20 εκατοστά.
  ·Μαλλιά βαμμένα όλων των ειδών τις βαφές.
  ·Που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία όπως περμανάντ ή ισιωτική. Ανταύγειες και οποιαδήποτε άλλη χημική επεξεργασία.
  Διευκρίνιση: Θα πρέπει τα τωρινά μαλλιά που δίνονται να τηρούν τις προϋποθέσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s