filozoikes6900_152136_095W0VΚαιρό τώρα φίλη αναζητούσε χώρο για να φιλοξενήσει την αδέσποτη σκυλίτσα που βρέθηκε στο δρόμο της έγκυος. Είχε ήδη ένα κατοικίδιο και δεν μπορούσε να την υιοθετήσει. Την στείρωσε όμως με δικά της έξοδα, την τσιπάρισε και μετά από πραγματικά μεγάλη προσπάθεια και αναζήτηση βρέθηκε μια οικογένεια στο εξωτερικό.

Έτερη φίλη αναζητεί εναγωνίως ένα χώρο για να φιλοξενήσει την επίσης αδέσποτη σκυλίτσα η οποία έχει κατασκηνώσει έξω από το σπίτι της, δεδομένου ότι οι συνθήκες ζωής της δεν της επιτρέπουν να έχει κατοικίδιο. Μήνες τώρα δεν έχει βρει λύση.

Και καθημερινά μαθαίνεις και ακούς διάφορες ιστορίες για ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί στην Κάλυμνο από τους ιδιοκτήτες τους, είτε γιατί μετανάστευσαν, είτε γιατί αποφάσισαν πως δεν μπορούν άλλο να τα φροντίζουν.

Κι όλα αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί αν η δημοτική αρχή  αντιλαμβανόταν και στήριζε το σπουδαίο έργο της Φιλοζωικής Καλύμνου. Αν αντιλαμβανόταν τις εκάστοτε κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν και δεν εθελοτυφλούσε μπροστά σε προβλήματα που απασχολούν μια μεγάλη μερίδα του  πληθυσμού. Γιατί τα αδέσποτα είναι ένα αποτέλεσμα κοινωνικών διαδικασιών και ανθρώπινης δράσης που καταλήγει να αφορά τον κάθε πολίτη.

Αναζητώντας νέο καταφύγιο

213

Το καταφύγιο στο Καντούνι

Από το καλοκαίρι οι άνθρωποι της Φιλοζωικής Καλύμνου αναζητούν ένα νέο χώρο όπου θα λειτουργήσει ως καταφύγιο ζώων, δεδομένου ότι κάποιοι κάτοικοι της περιοχής Καντουνίου κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της (ενοχλούνται από το θόρυβο), ζητώντας το κλείσιμο και την απομάκρυνση του καταφυγίου που χρόνια λειτουργεί εκεί.

Στο δικαστήριο οι δυο πλευρές αποδέχθηκαν ένα πρακτικό συμβιβασμού βάσει του οποίου  δόθηκε στη Φιλοζωική προθεσμία μέχρι τις 20 Οκτωβρίου προκειμένου να αναζητήσει και να βρει άλλο χώρο όπου θα μεταφέρει τα φιλοξενούμενα ζώα.

Αν και η διοίκηση απευθύνθηκε στη δημοτική αρχή και δη στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ρήγα, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση και ο χρόνος περνά. Την ίδια ώρα τα μέλη της Φιλοζωικής δέχονται καθημερινά πολλά αιτήματα για τη φιλοξενία ζώων στα οποία όμως, ακριβώς λόγω της ισχύουσας κατάστασης, δεν μπορεί να ανταποκριθεί με ότι αυτό συνεπάγεται για το νησί.

“Θα λυθεί το θέμα”

Ο κ. Ρήγας με τον οποίο επικοινωνήσαμε μας διαβεβαίωσε πως το θέμα θα λυθεί εντός των ημερών και πως περιμένει απάντηση από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να παραχωρηθεί δημοτική έκταση στα Γιαννοχώραφα για τη λειτουργία του καταφυγίου.

Ο ίδιος μας είπε πως στις προθέσεις του Δήμου ήταν να δημιουργήσει ένα σύγχρονο καταφύγιο στο νησί και πως έγιναν κινήσεις προκειμένου να ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα που “τρέχει” αλλά οι προυποθέσεις που τίθενται –όπως η απασχόληση από τον Δήμο τριών μόνιμων κτηνιάτρων- είναι απαγορευτικές για τα δεδομένα και τις δυνατότητές του.

Απογοήτευση

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της Φιλοζωικής αισθάνονται απογοητευμένοι και μόνοι στην προσπάθεια που καταβάλλουν όσον αφορά στη φιλοξενία και στην φροντίδα δεκάδων ζώων που εγκαταλείπονται καθημερινά στους δρόμους του νησιού, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές  που καλούνται να παρέμβουν σε περιπτώσεις κακοποιήσεων ζώων, απειλών, εκμετάλλευσης και πολλών άλλων απίστευτων πραγματικά περιστατικών.

Γι’ αυτό λένε πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη φιλοζωία μπορεί κάλλιστα να κάνουν και διατριβή στην ψυχολογία. Τα ζώα υπόκεινται σε ότι άρρωστο και βρώμικο κρύβει ο άνθρωπος στην ψυχή του ή λείπει από την παιδεία του. Φυσικά αυτό αφορά κάθε έναν πιο αδύναμο από μας, είτε είναι ζώο, είτε παιδί, είτε ηλικιωμένος. Η βία δεν κάνει διακρίσεις.

One response »

  1. Πολλά παράπονα βλέπω αλλά πράξεις μηδαμινές !! Παραθέτω ποιο κάτω έναν σύνδεσμο που περιγράφει την επιδότηση των Δήμων (σε συνεργασία με Συλλόγους Φιλόζωων) για καταφύγια και ιατρικά κέντρα για τα αδέσποτα !! Αυτή η επιδότηση ισχύει από πέρυσι το καλοκαίρι και δεν έχει σταματήσει να υφίσταται ακόμα και σήμερα !! Ένας Σύλλογος Φιλοζωικής υποχρεούται να ενημερώνεται για αυτά τα θέματα και να τα παρουσιάζει στην Δημοτική Αρχή όταν μάλιστα ζητάει επαλειμμένα καταφύγιο !!!

    http://istoriesadespoton.gr/ellada/epidotisi-dimon-kai-syndesmon-dimon-gia-ti-leitoyrgia-katafygion-kai-sitisi-adespoton-zoon

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s