Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η μαθήτρια του 2ου Δημοτικού Χώρας  Καλύμνου που παρέλασε με ένα πλακάτ το οποίο έφερε το αισιόδοξο μήνυμα: «Αδέλφια το κεφάλι ψηλά».

«Αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης και κουράγιου προς τους καταπιεσμένους ανθρώπους όλης της γης ανεξαρτήτου χρώματος και εθνικότητας. Μήνυμα στον ελληνικό λαό της κρίσης, αλλά και στους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους» όπως μας εξήγησε ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Μαστροκούκος.

Βέβαια το συγκεκριμένο μήνυμα του πλακάτ είχε και άλλους αποδέκτες, δεδομένου ότι η μαθήτρια Μαριάννα Κασσάρα που το κρατούσε ήταν στη θέση του διμοιρίτη ο οποίος δεν υπήρχε στο συγκεκριμένο σχολείο.

«Ο διμοιρίτης συμβολίζει το γύρισμα της κεφαλής στους επισήμους και για το σχολείο μας δεν υπάρχουν επίσημοι. Για μας όλος ο λαός έχει τον πρώτο λόγο» εξηγεί ο κ. Μαστροκούκος.

2 responses »

  1. Ο/Η aspropot λέει:

    Η συγκεκριμένη ατυχής επιλογή αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την έλλειψη παιδείας, ακόμα και σε λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης, για τον απλούστατο λόγο ότι στη συγκεκριμένη εξέδρα των επισήμων ακόμα και αν παραβλέψουμε την παρουσία: α)του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιου, Θρησκευτικού Ποιμενάρχη όλου του Καλυμνιακού Λαού, αλλά και ως εκπροσώπου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, β)του Διοικητή του ιστορικού 5/42 Συντάγματος, ως εκπροσώπου όλων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί, που επαγρυπνούν και εγγυούνται την ασφάλεια και εθνική κυριαρχία της ακριτικής αυτής περιοχής, γ)των Διοικητών Λιμενικού, Αστυνομικού και Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου, ως εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας στο νησί, με την καθημερινή κοινωνική προσφορά τους……………………………………………………………………………………………….. θα μπορούσαμε άραγε να παραβλέψουμε την παρουσία στην εξέδρα του κ. Αντώνιου Βαζανέλλη, παλαίμαχου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που υπηρέτησε στο ένδοξο Θωρηκτό «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ», ενός από τους τελευταίους εν ζωή παλαίμαχους στο νησί, στο πρόσωπο του οποίου εκπροσωπούνταν όλοι εκείνοι που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για το ύψιστο ιδανικό της Ελευθερίας, για τους οποίους λαμβάνουν χώρα οι σημερινές επετειακές εκδηλώσεις. Αλήθεια, με πιο δικαίωμα κάποιοι, μέσα από κοντόφθαλμες επιλογές, επιβάλλουν στη νέα γενιά να «αρνηθεί» την ελάχιστη απόδοση τιμών, με την παραδοσιακή στροφή της κεφαλής, απέναντι σε Αυτούς τους τελευταίους;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s