1«Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά». Στον διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν μόνο μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού» επισημαίνει η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  σε δελτίο Τύπου της και συνεχίζει:

«Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις αίθουσες των τμημάτων της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των σχολείων του νομού μας, τα οποία δήλωσαν συμμετοχή, υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους.

Στον φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος 175 τμήματα από 63 Δημοτικά Σχολεία του Νομού Δωδεκανήσου.

Η συμμετοχή αυτή δείχνει το μέγεθος της αποδοχής του διαγωνισμού από τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία αλλά και από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε αυτά. (Θυμίζουμε ότι στον 8ο Διαγωνισμό τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν 55, τα αντίστοιχα τμήματα ήταν 164 και πρώτευσαν 266 μαθητές.)

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ανακοινώνει τα ονόματα των μαθητών που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία σε κάθε τμήμα.

Η βαθμολόγηση των γραπτών έγινε από τους δασκάλους του κάθε τμήματος. Σύμφωνα λοιπόν με τα βαθμολογικά στοιχεία που μας έστειλαν τα σχολεία, οι μαθητές που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία ξεχωριστά σε κάθε τμήμα, είναι συνολικά 310.

Ο μεγάλος αριθμός των παιδιών που διακρίθηκαν και πρώτευσαν στο τμήμα τους, δημιουργεί ελπίδες ότι θα είναι πολλά τα παιδιά που θα συνεχίσουν να διακρίνονται και στις επόμενες τάξεις.

Νιώθουμε όμως την ανάγκη να συγχαρούμε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια στην μαθητική τους πορεία.

Γίνεται αντιληπτό ότι λόγω του μεγέθους του ο διαγωνισμός αυτός δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν δεν τον είχαν αγκαλιάσει οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους οποίους το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας εκφράζει τις ευχαριστίες του».

 Δημοσιεύουμε τα ονόματα των μαθητών των σχολείων της Καλύμνου

που πρώτευσαν στο τμήμα τους:

1ου ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
 ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤ
ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ε1
 ΡΕΪΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ε2
 ΤΥΡΙΚΟΣ ΦΡΑΖΗΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ Ε2
 ΧΑΤΖΟΠΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΣΑΒΒΙΝΑ Ε2
3ου ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΑΤΣΑ ΕΛΕΟΥΣΑ ΣΤ1
 ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤ1
 ΚΑΛΟΕΙΔΑΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΣΤ2
 ΜΠΟΥΛΑΦΕΝΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤ2
 ΠΙΖΑΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤ2
 ΠΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ1
 ΤΗΛΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤ2
 ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΕΛΠΩ ΣΤ2
6ου ΚΑΛΥΜΝΟΥ
 ΓΛΥΝΑΤΣΗΣ ΣΚΕΥΟΣ Ε2
 ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ε1
 ΜΑΚΡΥΛΛΟΣ ΜΙΚΕΣ ΣΤ1
 ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤ2
2ου ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
 ΑΛΑΧΟΥΖΟΥ ΜΙΧΑΛΙΤΣΑ ΣΤ1
 ΚΟΥΛΛΙΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤ2
 ΜΑΓΚΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤ1
 ΠΑΤΡΗ ΒΙΟΛΕΤΑ ΣΤ2
 ΣΑΒΒΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ Ε2
 ΣΕΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ε1
ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
 ΚΑΠΠΑ ΜΑΡΙΑ ΣΤ1
 ΚΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΙΝΑ ΣΤ2
 ΣΕΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤ1
 ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ Ε
1ου ΧΩΡΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
 ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ε2
 ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΕΥΔΟΚΙΑ ΣΤ1
 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ε1
 ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤ2

2ο ΧΩΡΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΜΑΚΡΥΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε
ΜΕΪΜΑΡΗ ΕΥΔΟΚΙΑ Ε
ΣΙΔΕΡΗ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤ
ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤ

ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΠΛΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε
ΣΚΟΠΕΛΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤ
Νέος μαθηματικός διαγωνισμός

Το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) θα πραγματοποιήσει, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9.00 π.μ. Μαθηματικούς διαγωνισμούς για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ο διαγωνισμός στην Κάλυμνο θα διεξαχθεί στο 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου (22430-29078).

Πρόεδρος του εξεταστικού κέντρου έχει οτριστεί ο μαθηματικός κ. Δημήτρης Ρηγογιάννης.

Ο διαγωνισμός αυτός χωρίζεται σε δύο μέρη:

στον 76o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», που απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων και όλων των τάξεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

στον 6ο Δωδεκανησιακό Διαγωνισμό «Ο ΕΥΔΗΜΟΣ», που απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο σχολείο που φοιτούν και θα διαβιβασθούν άμεσα στις Διευθύνσεις όπου ανήκουν. Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο μέχρι τις 8:30 π.μ. την ημέρα του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες και θα απαρτίζεται από 4 θέματα πλήρους ανάπτυξης. Η δυνατή αποχώρηση των μαθητών είναι 1 ώρα μετά την έναρξη του διαγωνισμού.

Τα θέματα του Διαγωνισμού «Ο ΕΥΔΗΜΟΣ» θα δοθούν από την Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Δωδεκανήσου και θα βαθμολογηθούν από Επιτροπή του Παραρτήματος. Τα θέματα του Διαγωνισμού «Ο ΘΑΛΗΣ» θα δοθούν από την Κεντρική Επιτροπή της Ε.Μ.Ε. .Τα γραπτά των μαθητών, αυτού του διαγωνισμού, θα αποσταλούν βαθμολογημένα για δεύτερη βαθμολόγηση στην Επιτροπή Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. στην Αθήνα.

Οι μαθητές, που θα διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» που θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου 2016. Στη συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 27 Φεβρουαρίου 2016, προκειμένου να επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αλβανία, Μάιος(;) 2016), στην 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2016) και στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χονγκ Κονγκ, Ιούλιος 2016).

Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών εθελοντική.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι χωρίς την εθελοντική παρουσία των εκπαιδευτικών, τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν. Το Παράρτημα Δωδεκανήσου ευχαριστεί εκ των προτέρων όλους τους συναδέλφους που θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση αυτών των διαγωνισμών.

Για την Διοικούσα επιτροπή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s