OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η καμπάνια που έχει ξεκινήσει μέσω του Διαδικτύου, για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες που βοηθούν να σωθούν χιλιάδες πρόσφυγες, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 300.000 υπογραφές απ’ όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Frontex, περίπου 880.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα το 2015.

«Οι απλοί κάτοικοι των ελληνικών νησιών και άλλοι εθελοντές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης εδώ και μήνες. Για τη συμπόνια τους και τη γενναιότητά τους, γιατί αντιμετωπίζουν αυτούς που κινδυνεύουν με ανθρωπιά και επειδή δίνουν το παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο, εμείς οι πολίτες απ’ όλον τον κόσμο προτείνουμε ως υποψηφίους αυτούς τους θαρραλέους άνδρες και γυναίκες για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης», αναφέρει το κείμενο της εκστρατείας.

Η πρωτοβουλία της κίνησης ανήκει σε ακαδημαϊκούς ξένων πανεπιστημίων, όπως του Χάρβαρντ, του Πρίστον και της Κοπεγχάγης και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Για όσους θέλουν να ψηφίσουν μπορούν να βρουν την ηλεκτρονική διεύθυνση της ψηφοφορίας ΕΔΩ.

One response »

  1. Για την ιστορία, η κίνηση είχε αρχικό θέμα την απονομή βραβείου Νόμπελ στους κατοίκους της Λέσβου. Δε γνωρίζω ποιοι άλλοι και πως αλλιώς συνέβαλαν στην αλλαγή του θέματος, ώστε να αφορά αυτό όλους τους Αιγαιοπελαγίτες. Όταν μου απεστάλη το αίτημα για υπογραφή, υπογράμμισα το «φάουλ» και σημείωσα ότι θα πρέπει να αφορά αυτή η απονομή όλους τους νησιώτες, γιατί τον ίδιο ακριβώς αλτρουϊσμό και αυταπάρνηση επέδειξαν και οι υπόλοιποι νησιώτες. Είναι ευτύχημα που άλλαξε ο τίτλος της καμπάνιας. Δυστυχώς βέβαια στη συνείδηση του μέσου Ευρωπαίου δεν έχουν περάσει αυτές οι εικόνες αλλά η εικόνα μιας χώρας που αδυνατεί να ελέγξει τα σύνορά της και περνούν όλοι αυτοί οι…»βρωμιάρηδες» στις καθαρές και τακτοποιημένες χώρες τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s