Στη νησίδα Κίναρο που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα.
Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από αέρος αλλά άγνωστη είναι μέχρι στιγμής η τύχη των τριών επιβαινόντων (δύο πιλότοι και ένας μηχανικός) στο ελικόπτερο.
Το στίγμα του ελικοπτέρου, που είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, χάθηκε απο τα ραντάρ στην περιοχή Κίναρος, που βρίσκεται μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.