lllΗ χρονιά που μπήκε, το 2016, αποτελεί ορόσημο για το Σωματείο μας. Φέτος συμπληρώνονται σαράντα (40) χρόνια από την ίδρυση του Παραρτήματος Καλύμνου του Λυκείου των Ελληνίδων. Αρκετές από μας υπηρετούμε το Λύκειο Ελληνίδων όλα αυτά τα χρόνια και αξιωθήκαμε να γευόμαστε τώρα τους καρπούς των κόπων μας, αφού οι περισσότεροι στόχοι μας επιτεύχθηκαν και το ιστορικό Σωματείο μας «βασιλεύει» στις καρδιές των συμπολιτών μας, που το αγάπησαν και το στήριξαν.

Γι’ αυτό νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες:

Πρώτα στους Καλύμνιους μας, τους συμπατριώτες μας, που μας συμπαραστάθηκαν από την αρχή, τον απλό κόσμο που μας χορήγησε τη συνδρομή του, μας έστειλε τα παιδιά του να μάθουν παραδοσιακούς χορούς, δώρισε αντικείμενα της παλιάς ζωής και πλαισίωσε τις εκδηλώσεις μας.

Θερμές ευχαριστίας εκφράζουμε στις τοπικές αρχές και φορείς και στα πολιτικά πρόσωπα που διευκόλυναν το έργο μας ποικιλοτρόπως. Είναι πάρα πολλοί κι είναι αδύνατο ν’ αναφερθούν ονομαστικά.

Ευχαριστούμε το Κεντρικό Λύκειον των Ελληνίδων Αθηνών για την πολύτιμη στήριξή του προς εμάς και τη συνεχιζόμενη παροχή πληροφόρησης και γνώσης.

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Βουβάλη που με την συγκατάθεσή του στεγαζόμαστε στη σημερινή μας στέγη, τον κινηματογράφο “Σπλέντιτ” και το Ίδρυμα Ελέους για την κατ’ επανάληψη παραχώρηση των χώρων για τις εκδηλώσεις μας.

Ακόμα, είμαστε ευγνώμονες στα ΜΜΕ του τόπου μας που δημοσίευσαν τις δραστηριότητές μας, αφιλοκερδώς, ώστε να συμβάλουν να γίνει το ΛΕΚ γνωστό στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ιδιαίτερα στους αποδήμους μας.

mayroy

Ηπρόεδρος κ. Καλλιόπη Μαύρου

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολείων και όλους τους παράγοντες των Ο.Τ.Α. και της Εκπαίδευσης που μας παραχώρησαν χώρους απαραίτητους για την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Ευχαριστούμε όσους μας χορήγησαν τιμητικά βραβεία και μας έδωσαν μ’ αυτόν τον τρόπο κουράγιο να συνεχίσουμε:

Την τοπική Εκκλησία, τον Πατριάρχη μας κ. Βαρθολομαίο, το Δήμο Καλυμνίων και την Ακαδημία Αθηνών.

Κι εμείς, σε σημαντικές επετείους μας, αλλά και όποτε χρειαστεί, νιώθουμε τη χαρά να αποδίδουμε τιμή σε εκλεκτούς φίλους μας και να εκφράζουμε ευγνωμοσύνη. Γι’ αυτό, στη γιορταστική εκδήλωσή μας για το κόψιμο της πίτας του Σωματείου μας στις 24 Ιανουαρίου του 2016, με την με αριθμ. 1/12-1-2016 απόφαση του Δ.Σ., ομόφωνα, τιμήσαμε τους:

  1. Τον κ. Γιάννη Πατέλλη: Για την άριστη συνεργασία του με το Λύκειον των Ελληνίδων, ως Πρόεδρος του Αναγνωστρίου «Αι Μούσαι», και τη συνολική προσφορά του στην πνευματική ζωή του τόπου μας.
  2. Τον κ. Νικήτα Καραφυλλάκη: Για την αμέριστη συμπαράστασή του στο Λύκειον των Ελληνίδων και το πνευματικό και εκπαιδευτικό του Έργο.
  3. Τον κ. Γρηγόρη Ρωμανό: Για την αμέριστη συμπαράστασή του στο Λύκειον των Ελληνίδων και το εκπαιδευτικό του Έργο.
  4. 12742052_804726603008381_1267356723901208514_n

    Ηεπετειακή χριστουγεννιάτικη κάρτα του ΛΕΚ, επιμέλειας Θεμελίνας Γερακιού

    Το Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι»: Για τη στήριξη στο Λύκειον των Ελληνίδων, τη λαμπρή εκδοτική δραστηριότητά του και τη συμβολή του στην πνευματική εξύψωση της κοινωνίας του νησιού μας.

  5. Το Βουβάλειο 1ο Δημ. Σχολείο Πόλεως Καλύμνου: Για τη στήριξη του Λυκειακού Έργου με τη 40χρονη φιλοξενία των χορευτικών τμημάτων.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Αναγνωστηρίου η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Η παρουσία των μικρών παιδιών που χόρεψαν στην 40η επέτειό μας φάνταζε συμβολική και εξέφραζε τις ευχές όλων: Να γιορτάσουμε και τα 50χρονα και τα 100χρονα και στο αγαπημένο νησί μας να συνεχίζουμε να βάζουμε την Ελλάδα στις ψυχές των παιδιών μας, με τα ιδανικά που εκφράζονται μέσα από το Λύκειον των Ελληνίδων.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s