Στην τρίωρη στάση εργασίας (11 το πρωί με 2 το μεσημέρι) που προκήρυξε η ΔΟΕ συμμετείχε σήμερα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Επαρχίας Καλύμνου, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Επαρχείο Καλύμνου επιδίδοντας στη διεύθυνση (λόγω απουσίας του επάρχου) το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας:

Την Παρασκευή 8/4/2016 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Για μια ακόμη φορά οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί μετατέθηκαν στις καλένδες,  μετά την αξιολόγηση των θεσμών…

Για μια ακόμη φορά οι προτάσεις του Υπουργείου είχαν το χαρακτήρα του προσωρινού και επιφανειακού που ως αποτέλεσμα έχει τη δημιουργία πολύ περισσότερων προβλημάτων απ’ αυτά που υποτίθεται ότι επιλύει.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Επαρχίας Καλύμνου απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας αφού:

–  Δεν απαντά στην επιτακτική ανάγκη της πραγματοποίησης όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών .

–  Υιοθετεί ως βάση του συστήματος προσλήψεων τον Ν.3848/10 του οποίου την κατάργηση απαιτήσαμε και απαιτούμε και για την οποία είχε δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση,  ότι θα πραγματοποιήσει.

– Έχει αποσπασματικό χαρακτήρα, διαιωνίζει τον κατακερματισμό στην εκπαίδευση και συντηρεί τις συγκρούσεις επιδιώξεων που έχουν δημιουργήσει μέσα στον κλάδο οι τραγικοί χειρισμοί των μνημονιακών κυβερνήσεων στο θέμα των διορισμών.

Ύστερα από έκτακτη γενική συνέλευση ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Επαρχίας Καλύμνου αποφάσισε την συμμετοχή στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Δ.Ο.Ε. την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 11.00 με 14.00 π.μ. με αιτήματα:

– Μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών , σε όλους τους κλάδους – γενική και ειδική αγωγή –  και σε όλες τις ειδικότητες της Π.Ε. και Δ.Ε. τώρα.

– Κατάργηση του Ν.3848/10.

– Δίκαιο, ξεκάθαρο και κυρίως, ίδιο για όλους τους εκπαιδευτικούς , ανεξαιρέτως κλάδου και ειδικότητας, σύστημα  προσλήψεων και μόνιμων διορισμών.

– Άμεση απόσυρση του άρθρου 35 του Σχεδίου Νόμου για τα Νηπιαγωγεία, που κατέθεσε η κυβέρνηση.

– Άμεση σύσταση οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και κλάδων Ειδικής Αγωγής στην  Π.Ε.

– Ενίσχυση των δομών Ειδικής Αγωγής.  Όχι στην κατάργηση των Τμημάτων  Ένταξης και των Ειδικών Σχολείων, όπως ζητά το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 50351/Δ3- 24/3/2016.

– Άμεσο διορισμό των εναπομεινάντων διοριστέων ειδικοτήτων της Π.Ε. από τον διαγωνισμό  του ΑΣΕΠ 2008.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s