22

Φιλόζωοι, Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία, ένωσαν σήμερα το πρωί τις δυνάμεις τους στην Κάλυμνο και έσωσαν ένα ζώο που ο ιδιοκτήτης του το είχε μόνιμα δεμένο με μισό μέτρο αλυσίδα μπροστά στην πόρτα υπογείου.

Προ ημερών του είχε γίνει σύσταση από τη Δημοτική Αστυνομία, μετά από διαμαρτυρίες φιλόζωων περαστικών που έβλεπαν την άθλια κατάσταση του ζώου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σήμερα το πρωί μέλη του  Ζωοφιλικού και Περιβαλλοντικού Ομίλου Καλύμνου ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας ταυτόχρονα.

Ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας συνοδευόμενος από φιλόζωους και αφού πήρε οδηγίες από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου έσπευσαν στο χώρο όπου βρίσκονταν το ζώο.

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις και φωνές του ιδιοκτήτη οι φιλόζωοι και ο δημοτικός αστυνομικός κατάφεραν να του αφαιρέσουν το ζώο όταν ο πρώτος δεν ήταν σε θέση να τους προσκομίσει το βιβλιάριο υγείας του σκύλου και να αποδείξει ότι ήταν τσιπαρισμένο, γεγονός που προϋπέθετε την επιβολή προστίμου.

Το ζώο, το οποίο ήταν πολύ φοβισμένο, απομακρύνθηκε με τη βοήθεια των φιλόζωων και φιλοξενείται προσωρινά μέχρι να βρεθεί μια οικογένεια για να το υιοθετήσει.

Ο νεοσύστατος Ζωοφιλικός και Περιβαλλοντικός Όμιλος Καλύμνου είναι αποφασισμένος να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προστασία των ζώων στο νησί, βάσει των όσων προβλέπει η ελληνική νομοθεσία αναφορικά με την ευζωία τους.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s