1 (2)Την έντονη διαμαρτυρία τους για την δυσλειτουργία που έχει προκύψει στον «Παιδικό- Βρεφονηπιακό Σταθμό- Δήμου Καλυμνίων- ΜΑΝΑ-Ιωάννα Καρπάθιου» εξέφρασαν σήμερα γονείς των νηπίων.

Σε συνάντησή τους με την προϊσταμένη του Σταθμού κ. Μαρία Φλώρου, στην οποία παραβρέθηκαν και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Καλυμνίων κ.κ. Ρήγας και Φρατζής, οι γονείς επέδωσαν την παρακάτω δήλωση –διαμαρτυρία, υπογραμμίζοντας προφορικά στους υπευθύνους πως σε ένδειξη καλής θέλησης θα περιμένουν τη συνάντηση με τον κύριο δήμαρχο την Παρασκευή 17/6 πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια:

«Με το παρόν έγγραφό μας, οι κάτωθι υπογράφοντες γονείς, σας εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απόφασή σας να απομακρύνετε την κ. Ευδοκία Λάππα από την τάξη των παιδιών μας, προκειμένου να αναπληρώσει απουσιάζουσα συνάδελφό της στον Παδικό Σταθμό Χώρας Καλύμνου. Η απόφασή σας αυτή, έχει διαταράξει αδικαιολόγητα την καθημερινότητα των παιδιών μας, που, από τις 2-6-2016, απασχολούνται εν μέρει από το βοηθητικό προσωπικό του Παιδικού Σταθμού (καθαρίστριες, μαγείρισσες), εν μέρει από εσάς, σχολάνε δε στις 12.30 αντί στις 14.00, δημιουργώντας αδικαιολόγητα προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς, μολονότι ο Παιδικός Σταθμός, εισπράττει χρήματα από το ΕΣΠΑ ακριβώς για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων. Μάλιστα, η ανωτέρω απόφασή σας, μας ανακοινώθηκε την προηγούμενη της εφαρμογής της, χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος λήξης της ξαφνικής αυτής αλλαγής, αλλά κάθε μέρα, μας ανακοινώνετε ότι διατηρείται η ίδια κατάσταση και για την επόμενη μέρα.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα αυτό, δηλαδή η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού μας να επανέλθει άμεσα στο κανονικό (απασχόληση των παιδιών μας αποκλειστικά και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου από εκπαιδευμένο για το σκοπό αυτό προσωπικό και πλήρες ωράριο λειτουργίας). Άλλωστε, αν και δεν είναι η δασκάλα του δικού μας Παιδικού Σταθμού αυτή που απουσιάζει, είναι τα δικά μας παιδιά που υφίστανται αποκλειστικά τις συνέπειες της απουσίας της συναδέλφου της, ενώ ο άλλος Παιδικός Σταθμός λειτουργεί κανονικά.

Ζητάμε επίσης, τα παιδιά μας και εμείς, να μην αντιμετωπίσουμε ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον».

Οι γονείς

 Κάλυμνος, 13-6-2016

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s