142Στους νικητές, κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο, συγκαταλέγεται ο Καλύμνιος Γιώργος Μιχαήλου στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η Microsoft Hellas για την ανάπτυξη εφαρμογών με μια νέα πλατφόρμα που αγόρασε η εταιρεία.

Ο Γιώργος- προπτυχιακός φοιτητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής), Senior Microsoft student partner και Microsoft certified professional- συμμετείχε στο διήμερο Xamarin Hackathon, χρησιμοποιώντας την κορυφαία σουίτα κατασκευής cross-platform εφαρμογών Xamarin.

IMG_243Στο τέλος του διημέρου παρουσίασε την εφαρμογή που δημιούργησε και κέρδισε το δεύτερο βραβείο μετά από αξιολόγηση που προηγήθηκε από έμπειρους κριτές στον τομέα- της εταιρείας Microsoft και της Xamarin- οι οποίοι έκριναν την εμφάνιση, την ιδέα, την υλοποίηση και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος πενήντα περίπου άτομα, αλλά λίγες ήταν οι ομάδες  που κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα προϊόν στο τέλος της δεύτερης ημέρας οπόταν και έληγε η σχετική προθεσμία.

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο που επιμελήθηκε ο Γιώργος Μιχαήλου για την «Πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων στο διαδίκτυο» το οποίο βασίζεται στην πτυχιακή εργασία του με τίτλο «Ανάπτυξη εφαρμογής για την ασφάλεια των παιδιών και την ενημέρωση των γονέων σε φορητές συσκευές».

Ο Γιώργος Μιχαήλου ήταν ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την πολύ σημαντική εφαρμογή Cyberkid που δημιούργησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας (πατήστε ΕΔΩ) και η οποία αφορά σε κινητά τηλέφωνα, διασφαλίζοντας την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s