ImageHandler.ashxΣτο γραφείο του 8/Θ Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου Καλύμνου, σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ., συνεδρίασαν πρώην και νυν μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, μέσω τηλεδιάσκεψης, με μοναδικό θέμα τον άδικο και απρόσμενο χαμό της συναδέλφου μας, Άρτεμις Παπαμιχαήλ, σε ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις, κατά τη διάρκεια αναρρίχησης, γεγονός που μας σόκαρε προσωπικά, καθώς και τη μικρή μας κοινωνία και τους μαθητές της.

Η Άρτεμις υπηρέτησε ως δασκάλα στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2013-2014. Τη χρονιά αυτή μας έδωσε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε από κοντά.

Αν και ήταν νέα εκπαιδευτικός, επέδειξε από την αρχή, ιδιαίτερες και ξεχωριστές ικανότητες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο ελεύθερος και δημιουργικός της χαρακτήρας, διαπότιζε και την πρωτοποριακή μέθοδο της διδασκαλία της. Βιωματικές δραστηριότητες, κίνηση, τραγούδι, χορός, καλλιτεχνικές δημιουργίες, όχι ξέχωρα, αλλά όλα μαζί συνδυασμένα σε ένα ενιαίο αρμονικό σύνολο, με στόχο τη γνώση, μέσα από τη χαρά και την καλή αισθητική.

Καλή μουσικός και με ιδιαίτερη καλλιτεχνική φλέβα, οργάνωσε ξεχωριστές εορταστικές εκδηλώσεις, που συγκίνησαν γονείς και μαθητές, ποτισμένες με ελληνισμό και Κύπρο, την αγαπημένη της πατρίδα, για να μην την ξεχνάμε ποτέ.

Με τον πράο της χαρακτήρα, το μειλίχιο χαμόγελο, και την αυξημένη ευαισθησία, πετύχαινε με απόλυτα φυσικό τρόπο και αβίαστα, να προσεγγίζει τις ψυχούλες των μικρών παιδιών και να τις γαλουχεί με όλα τα όμορφα και θαυμάσια που γέμιζαν και τη δική της ψυχή.

Αγαπούσε το νησί μας, που το είχε επισκεφτεί και στο παρελθόν. Λάτρευε τη φύση, λάτρευε τα βουνά της Καλύμνου. Πολλές φορές τα μεσημέρια και όποτε είχε την ευκαιρία, γινόταν ένα με αυτά. Αγκάλιαζε τον βράχο κι άκουγε την καρδιά του που συνεχώς την καλούσε. Γέμιζε το είναι της με θυμάρι, αλισφακιά, ρίγανη και τους ήχους του βουνού. Και το βουνό, σε ανταπόδοση, συμπλήρωνε το εξαίρετο έργο των γονέων της, σμιλεύοντας έναν θαυμάσιο άνθρωπο, με ιδιαίτερη, ξεχωριστή προσωπικότητα και αδαμάντινο χαρακτήρα.

Ο Πάνορμος Καλύμνου πενθεί για το χαμό της Άρτεμις, της δασκάλας μας, της φίλης μας. Αν και μικρό το χρονικό διάστημα που είχαμε την τύχη να περάσουμε μαζί της, ήταν τόσο έντονη η παρουσία της και η δημιουργική προσωπικότητά της, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο σχολείο μας, στη μικρή μας κοινωνία και κυρίως στις ψυχούλες των παιδιών που τη γνώρισαν και χάραξε στη μνήμη μας το όμορφο, χαμογελαστό της πρόσωπο για πάντα.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, αντιπροσωπεύοντας παράλληλα τους γονείς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους γονείς και τους οικείους τής αγαπημένης μας Άρτεμις και για να τιμήσει τη μνήμη της, αποφασίζει τα παρακάτω:

α) Να αποστείλει το παρών πρακτικό στους γονείς της, και να αναγνωστεί, αν είναι δυνατόν, κατά την εξόδιο ακολουθία.

β) Να δημοσιεύσει συλλυπητήρια ανακοίνωση στα τοπικά ΜΜΕ.

γ) Να αναρτήσει τη φωτογραφία της αγαπημένης μας, Άρτεμις Παπαμιχαήλ, στο γραφείο διδασκόντων του σχολείου, για να είναι πάντα μαζί μας.

δ) Να αποστείλει στεφάνι, εξ ονόματος του σχολείου, στην εξόδιο ακολουθία.

ε) Να καταθέσει χρηματικό ποσό σε αθλητικό ή φυσιολατρικό σύλλογο στη μνήμη της εκλιπούσης.

στ) Να τελέσει θεία λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως, με την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της!

Για τον Σύλλογο Διδασκόντων

Ο Διευθυντής του σχολείου

Αλαχούζος Αντώνιος

(Αντίγραφο της με αριθμό 10/27-7-2016 πράξης του Βιβλίου Πρακτικών του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας).

Η οικογένεια της Άρτεμις Παπαμιχαήλ θα παραλάβει τη σορό της αύριο Σάββατο 30 Ιουλίου με πτήση μέσω Ντουμπάι.

Η κηδεία θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού, την Κυριακή 11:30 π.μ., στη Λάρνακα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s