14813141_1336048626419582_1007448765_oΑποστολή του 1ου Γ.Ε.Λ. Καλύμνου πραγματοποίησε την προβλεπόμενη επίσκεψη στην Αυστρία, χώρα-εταίρο στα πλαίσια του έργου i-Deal του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Οι καθηγητές, Στάθης Κλήμης, Διονύσης Τρικοίλης, Ειρήνη Πουγούνια, και οι μαθήτριες, Αγάπη Σδρέγα, Μαριανίκη Πετράκη, Χαρούλα Μίχα ταξίδεψαν στην κωμόπολη Oberpullendorf της επαρχίας Burgenland το διάστημα από την 1η ως την 8η Οκτωβρίου 2016.

Κατά την παραμονή μας οι εκπαιδευτικοί υλοποίησαν διδασκαλίες σε μαθήματα της ειδικότητάς τους ενώ οι μαθήτριες ασχολήθηκαν με τη διαμόρφωση των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν και ολοκληρωθούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι την τελική συνάντηση των ομάδων στη Mulhouse της Γαλλίας και στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Εκπρόσωποι μαθητών από τις 6 χώρες-εταίρους θα εργαστούν στη δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης – γραφείου ταξιδίων που θα προβάλλει τις ομορφιές του κάθε τόπου και θα προσφέρει πακέτα διακοπών. Παράλληλα, διαμορφώθηκαν τέσσερις «ομάδες πίεσης» (pressure groups), οι οποίες θα στήσουν εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το σύγχρονο κόσμο˙ οι ελληνίδες μαθήτριες έχουν εμπλακεί στην ομάδα ευαισθητοποίησης σε θέματα ρατσισμού/ σχολικού εκφοβισμού.

14875887_1336045853086526_1056324864_oΤο σχολείο BAK-HAS Oberpullendorf είναι σχολείο τεχνικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων. Διαθέτει άριστες κτηριακές εγκαταστάσεις, με πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και άνετους κοινόχρηστους χώρους που θυμίζουν περισσότερο ιδιωτική οικία παρά δημόσιο σχολείο. Οι μαθητές διακρίνονται για την πειθαρχία, την ευγένεια και τη συνεργατικότητα κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών ενώ σε όλο το σχολείο επικρατεί μία χαρακτηριστική και υποδειγματική ηρεμία που ενθαρρύνει τον διδακτικό ρόλο του εκπαιδευτικού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας οι υπεύθυνοι του αυστριακού σχολείου διοργάνωσαν επίσκεψη στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα, στο «σιδηρούν παραπέτασμα» καθώς και στο παραμυθένιο κάστρο Güssling. Η ελληνική αποστολή αναχώρησε από τη χώρα πλήρης όμορφων εικόνων, συγκινημένη με τη θέρμη και την αγάπη που μας έδειξαν οι αυστριακοί συνάδελφοί μας.

14795693_1336045839753194_348294219_oΓια την τόσο επιτυχημένη επίσκεψη οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στη συντονίστρια του προγράμματος για το αυστριακό σχολείο, κυρία Sigrid Murschenhofer, το διευθυντή του σχολείου, κύριο Robert Friedl, και στις συναδέλφους, κυρίες Herta Pichler, Michaella Hellmann, Ingrid Peterszel, Stefanie Fleck.

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε σύντομα να ιδωθούμε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s