%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bfΓια τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις στον Αυτισμό και τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές  ενημερώθηκε το διήμερο 22 και 23 Οκτώβρη η Καλύμνια λογοθεραπεύτρια Δέσποινα Γουρλά, η οποία παρακολούθησε τις εργασίες του  1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αυτισμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής.

Η ίδια πιστοποιήθηκε και στην εκπαίδευση καίριων δεξιοτήτων για παιδιά με αυτισμό – Pivotal Response Treatment (PRT)/ LEVEL 1.

Αναλυτικότερα:

την πρώτη ημέρα του συνεδρίου παρουσιάστηκαν  οι τελευταίες ιατρικές εξελίξεις στον αυτισμό και τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, από τον Δρ Δ. Δημητρίου Παπαβασιλείου, Παιδίατρο – Νευροαναπτυξιολόγο. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην ανίχνευση και πρώιμη διάγνωση των διαταραχών αυτιστικού φάσματος και στην χρήση του ανιχνευτικού εργαλείου MCHAT R/F, από την δημιουργό του τεστ και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφεια- ΝΤΡΕΞΕΛ- ΗΠΑ, Δρ Νταϊάνα Ρόμπινς καθώς και σε επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές για πρώιμη παρέμβαση και ολοκληρωμένα μοντέλα παρέμβασης, (πρώιμη ομαδική παρέμβαση-θεραπεία του EARLY START DENVER MODEL), από τον Δρ Τζιάκομο Βιβάντι, αναπληρωτή καθηγητή του παν/μίου Ντρέξελ της Φιλαδέλφειας.

Όσον αφορά το MCHAT R/F, πρόκειται για ένα ανιχνευτικό εργαλείο με αναφορά γονέα σε δυο στάδια για να εκτιμηθεί η πιθανότητα κινδύνου για διαταραχή αυτιστικού φάσματος. Χορηγείται σε νήπια ηλικίας μεταξύ 16-39 μηνών.

thumbnail_14095930_10154436832367521_6055781565220434546_n-την δεύτερη μέρα του συνεδρίου οι σύνεδροι εκπαιδεύτηκαν και τους χορηγήθηκε πιστοποίηση στην εκπαίδευση καίριων δεξιοτήτων για παιδιά με αυτισμό-  Pivotal Response Treatment (PRT)/ LEVEL 1, από την συνδημιουργό του PRT  Δρ Λυν Κέγκελ  και Δρ Μπρίτνυ Κέγκελ, University of California Santa Barbara- UCSB Koegel  Autism Center.

Όσον αφορά το PRT, είναι μία από τις ελάχιστες επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις, βασίζεται στην εφαρμοσμένη συμπεριφορική ανάλυση και είναι σχεδιασμένο για να εφαρμόζεται σε φυσικά περιβάλλοντα, ενσωματώνοντας την παρέμβαση στις καθημερινές δραστηριότητες του παιδιού. Το παιδί μαθαίνει να ανταποκρίνεται όλη την μέρα…όχι μόνο όταν κάθεται σε ένα τραπεζάκι και κάνει ασκήσεις. Ενσωματώνει τις ευκαιρίες, (ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση- για έναρξη ομιλίας – για μείωση διαταρακτικής συμπεριφοράς), σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες του παιδιού και το κάνει πιο διασκεδαστικό – ευχάριστο και λιγότερο αγχώδη.

thumbnail_14717210_10154623315622521_8663725518296318059_n«Όταν οι γονείς  ανησυχούν, συνήθως έχουν δίκιο…»

Ακόμα και πριν την γέννηση ενός παιδιού, αυτό που απασχολεί τους μελλοντικούς γονείς όπως και κάθε γονέα είναι αν το παιδί  τους θα αναπτυχθεί φυσιολογικά, γι’αυτό  και η έγκαιρη ανίχνευση και πρώιμη παρέμβαση βοηθάει στην διαπίστωση και αξιοποίηση όλων των δεξιοτήτων του παιδιού μειώνοντας το άγχος της οικογένειας και του παιδιού οδηγώντας σε πολύ καλά αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με την πρώιμη ανίχνευση  και παρέμβαση καθώς και την μέθοδο PRT, μπορείτε να κλείσετε  ένα ραντεβού και να ενημερωθείτε αναλυτικά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας  : 22430-22283 – 6982324638

logotherapeia

One response »

  1. Ο/Η Γαλουζής Μιχαήλ λέει:

    Καλή συνέχεια. Δεν υπάρχει καλύτερο αντίδοτο στην κακώς εννοούμενη «ασφάλεια» και «ηρεμία» της επαρχίας από την συνεχή αναζήτηση επιστημονικής γνώσης και εκπάιδευσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s