15253465_1427465553976469_2436657050081506254_nΠως αντιλαμβάνεται ένα μικρό παιδί τον κόσμο; Πως αποτυπώνει στο χαρτί όλα τα θαυμαστά που βλέπει γύρω του; Μπορεί ένα πινέλο να έχει μαγικές ιδιότητες και να ζωντανεύει τις ζωγραφιές; Τι είναι αυτό που κάνει την κάθε ζωγραφιά μοναδική; Πως βλέπει κανείς με τα μάτια της ψυχής; Μπορεί μια όμορφη ενασχόληση να υποκαταστήσει την ανθρώπινη παρουσία και πόσο σημαντικές και απαραίτητες είναι η φιλία και η συγγνώμη στη ζωή μας; Και ποιο είναι τελικά το μυστικό της ζωής που κομίζει η όμορφη νεράιδα;

Ένα βιβλίο που εμπεριέχει όλη την ψυχή ενός καλλιτέχνη είναι «Το αληθινό παραμύθι της Μαρίας» που θα παρουσιαστεί στις 6.30 το απόγευμα του επόμενου Σαββάτου (10/12) στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου.

Η Καλύμνια εικαστικός Μαρία Μπιλλήρη βοηθά τους μικρούς φιλαναγνώστες να δουν το δρομάκι που υπάρχει μπροστά στα μάτια τους και τους οδηγεί στο μεγάλο μυστικό της ζωής. Με τον τρόπο που αποκαλύφθηκε και στην ίδια όταν άρχισε να καλλιεργεί την κλίση της στη ζωγραφική, διαμορφώνοντας τον ψυχισμό της και οδηγώντας τη δημιουργικότητά της, για να το συναντήσει ξανά στα έργα των μικρών μαθητών της στο εργαστήρι ζωγραφικής που για χρόνια διατηρούσε στην Κάλυμνο.

 Κοίτα, νιώσε και αφουγκράσου, η ομορφιά είναι κοντά σου.

Στα πινέλα στο χαρτί σου, ουράνιο τόξο η ψυχή σου!

 Το βιβλίο παρουσιάζει όλη την ομορφιά της τέχνης και βοηθά τα παιδιά να προσεγγίσουν τη γνώση με παιγνιώδη, πειραματικό και δημιουργικό τρόπο, με απώτερο σκοπό να οικοδομηθεί σταδιακά μια εσωτερική στάση ζωής που θα συνδέει την Τέχνη με την χαρά και την εσωτερική πληρότητα μέσα από τη βαθύτερη ουσία της συναισθηματικής και πνευματικής νοημοσύνης.

Οι δε γονείς θα μπορέσουν να καθοδηγήσουν και να συντροφέψουν το  παιδί στο δημιουργικό παιχνίδι και τη θετική σκέψη, με ένα πολύ απλό και ευχάριστο τρόπο.

Η ντυμένη μουσικά αφήγηση είναι ένα ακόμη εργαλείο που χρησιμοποιεί η συγγραφέας και το cd που περιέχει το βιβλίο προέκυψε από την επιθυμία της να αγγίξει και την ψυχή των παιδιών που δεν μπορούν ακόμη να διαβάσουν. Στο μυαλό της είχε επίσης από την πρώτη στιγμή που άρχισε να γράφει και τον μαθητή της στο εργαστήρι με προβλήματα όρασης …

mpil-2Η ιδέα για τη συγγραφή ενός παιδικού βιβλίου κυοφορούνταν χρόνια στο μυαλό της Μαρίας Μπιλλήρη. Άλλωστε όσοι τη γνωρίζουν είναι μάρτυρες της ικανότητάς της να πλάθει ιστορίες με την παραμικρή αφορμή, σαν αυτές που αφηγούνταν στα παιδιά του εργαστηρίου την ώρα που ζωγράφιζαν.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε όταν μετακόμισε στην Αθήνα. Η ιδέα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά για να εμπνεύσει στην πορεία τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί της και να τους μεταδώσει τον ενθουσιασμό και την έντονη επιθυμία της για τη δημιουργία του εν λόγω βιβλίου.

Ο σύντροφος της ζωής της και μουσικός Αντώνης Παπαγγελής έγραψε τη μουσική που έντυσε την αφήγηση.

Ο εικαστικός Χρήστος Παλαμήδης ζωντάνεψε το παραμύθι  με την αφήγησή του στο cd.

Η Νάσια Ιακώβου, μέλος της χορωδίας Rosarte και σπουδάστρια στο Ωδείο Αθηνών ερμήνευσε το τραγούδι της νεράιδας.

Την έκδοση επιμελήθηκε ο «Μετρονόμος» που επικεντρώνει τις δραστηριότητές του (περιοδικό, μουσικές παραγωγές, έκδοση βιβλίων κλπ) στη μελέτη της ελληνικής μουσικής και της ποίησης. Με «Το αληθινό παραμύθι της Μαρίας», κάνει την είσοδό του στο χώρο του παιδικού βιβλίου, χρησιμοποιώντας σαν γέφυρα, τη μουσική και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα τέχνης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ εικονογράφηση είναι κι αυτή της Μαρίας Μπιλλήρη εμπνευσμένη στο μεγαλύτερο μέρος της από τα έργα των μαθητών της στο εργαστήρι ζωγραφικής.

Σ’ αυτούς άλλωστε «στα παιδιά μου» αφιερώνει και το βιβλίο της.

Και η ιστορία αρχίζει:

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα πολύ μακρινή, σε ένα απομακρυσμένο ήσυχο νησάκι, ζούσε ένα κορίτσι που το έλεγαν Μαρία….

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να ακούσετε το τραγούδι της νεράιδας

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s