win_20150122_114731-ceb1cebdcf84ceb9ceb3cf81ceb1cf86ceaeΓράφει η Νικητάδαινα Ρεϊση

Σε αντικατάσταση  του αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γιώργου Παντελή η «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης», από τον προσεχή Ιούνιο και επί μια διετία, θα έχει επικεφαλής την κ. Άννα Ζαϊρη – Αρκουλή, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Η Άννα Ζαίρη η οποία εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1981, υπηρέτησε τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης, με επιστημοσύνη, ευθυκρισία, διάκριση, αμεροληψία, οπότε και το 2015 προήχθη στο βαθμό της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου με απόφαση του 15μελούς Α.Δ.Σ. Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο συνήλθε υπό την Προεδρία της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής  Θάνου όπως και με τη συμμετοχή της εισαγγελέως, του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ζωής Δημητρίου, αποφάσισε την αντικατάσταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ.Παντελή από τη θέση του προϊσταμένου της Αρχής Καταπολέμησης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο κ. Παντελής είχε αντικαταστήσει, το συνάδελφο του Παντ. Νικολούδη ο οποίος είχε παραιτηθεί για να αναλάβει καθήκοντα Υπουργού Επικρατείας για θέματα Διαφάνειας.

Η κ. Ζαΐρη κατά την εισαγγελικής της σταδιοδρομία χειρίστηκε μεγάλες υποθέσεις, ενώ τον Ιούλιο του περασμένου έτους, διενήργησε έρευνα κατόπιν εντολής της κ. Δημητρίου.

Η έρευνα είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισιδώρου Ντογκάκου και δύο ακόμη εισαγγελικών  λειτουργών, σχετικά με τη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γαλλικά και γερμανικά) του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens, με συνέπεια την επ’ αόριστον αναβολή της δίκη. Την πειθαρχική δίωξη είχε ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου.

Για την υπόθεση Siemens, εκτός του Ισιδώρου Ντογκάκου, έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και σε βάρος της εισαγγελέως εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου και του επίσης εισαγγελέα εφετών Γεωργίου Γεράκη.

Η κ. Ζαΐρη τοποθετήθηκε επίσης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σε καίρια θέση,  για τη σύνταξη νομοσχεδίου, που αφορά στη σύσταση Δικαστική Αστυνομίας

Η Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή:

 • Είναι διδάκτωρ της Σορβόννης με ειδίκευση στο ποινικό Δίκαιο
 • Συγγραφέας δύο βιβλίων τα οποία εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν στο Παρίσι με τίτλους

«Ειδικότητα στην Έκδοση»

«Ο Θεσμός της Έφεσης στο ρωμαϊκό Δίκαιο και η ιστορική σημασία του για την επιβίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»

 • Δημοσιεύει επιστημονικές μελέτες σε νομικά περιοδικά
 • Έχει διδάξει Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
 • Έχει αναπτύξει πλήθος ζητημάτων Ποινικού Δικαίου σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια
 • Το 1995 τιμήθηκε με τη διάκριση του βραβείου Μπαμπάκου που απονέμεται σε νέους επιστήμονες, οι οποίοι συνέβαλαν στην προαγωγή του ποινικού Δικαίου με την επιστημονική εργασία και το ήθος τους.
 • Τα τελευταία 30 χρόνια εκπροσωπεί τη χώρα σε Διεθνή Fora και εργάζεται στο Νομοθετικό έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Για ακόμη μία φορά είμαστε υπερήφανοι για την Καλυμνιά αδέκαστη και άξια λειτουργό της Δικαιοσύνης.

One response »

 1. Ο/Η Φανή Κουτούζη λέει:

  Στην αγαπημένη μας Άννα Ζαϊρη ευχόμαστε καλή θητεία και κουράγιο στον μεγάλο αγώνα που επιβάλλουν τέτοιες καίριες θέσεις. Η περηφάνεια μαςγι’αυτήν, ως Καλύμνιων, είναι δεδομένη.
  Γιάννης -Φανή Κουτούζη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s