thumbnail_εξωφυλλοΑν και είναι η πρώτη της εκδοτική προσπάθεια και κυκλοφόρησε μόλις την περασμένη Δευτέρα έχει ήδη «κλείσει» ως νούμερο ένα σε Αμερική και Αγγλία σε αρκετές κατηγορίες. Ο λόγος για την Καλυμνιά Νεκταρία Βάλλα και το ξενόγλωσσο βιβλίο της “ The Little rosebud” (το μικρό τριανταφυλλάκι).

Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια όπου ο ήρωάς του, ένα τριανταφυλλάκι αποχωρίζεται βίαια από τη μητέρα του την τριανταφυλλιά όταν ένα μικρό παιδί το κόβει για να το χαρίσει στον πατέρα του, που του λείπει και τον υπεραγαπά.

Η συνέχεια μιας επικοινωνίας με τα παιδιά, που κρατά χρόνια…

thumbnail_nektaria foto«Γεννήθηκα σε ένα μικρό νησί της Ελλάδος, την Κάλυμνο. Σπούδαζα μουσική από 8 ετών. Επίσης λάτρευα τα μαθηματικά. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, αλλά δεν έμεινα σε αυτόν. Πραγματικά διάβαζα ότι έβρισκα. Έχοντας πάρει τρία πτυχία στη μουσική, άρχισα να διδάσκω σε παιδιά πιάνο, θεωρητικά μουσικής, τραγούδι. Δίδαξα σε σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ειδικό σχολείο), αλλά και σε πολιτιστικό κέντρο και μουσική σχολή. Συνολικά δίδαξα σε περίπου 1500 άτομα. Έκανα πολλές παρουσιάσεις και συναυλίες με τους μαθητές μου όλα αυτά τα χρόνια. Όλη αυτή η επικοινωνία με τα παιδιά με καθόρισε ως άτομο. Το 1999 σταμάτησα να διδάσκω μουσική. Μα δεν μπορούσα να σταματήσω να «διδάσκω» και να επικοινωνώ με τα παιδιά και τους ανθρώπους γενικότερα. Κατάλαβα κάποια στιγμή ότι αυτό που πραγματικά δημιουργούσα ως δασκάλα ήταν ότι έδινα στα παιδιά αγωγή, ανατροφή, συμβουλές, φροντίδα, αγάπη.

Θέλοντας λοιπόν να το συνεχίσω αυτό, άρχισα να γράφω παραμύθια. Πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο που θα φτιαχτεί από τον καθένα από εμάς και κυρίως από τη νέα γενιά. Θεωρώ ότι ο καθένας μας είναι ικανός να βοηθήσει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, αρκεί κάποιος ή κάτι να τον εμπνεύσει. Και εγώ θέλω να συμμετάσχω στο τελευταίο».

Η αγάπη είναι κάτι που ζει πέρα από το χρόνο.

“Θυμάμαι την στιγμή που έγραψα αυτό το παραμύθι. Ένοιωσα να κατακλύζομαι από αγάπη για τα παιδιά. Κάθισα λοιπόν και αποφάσισα να μιλήσω και να εκφράσω αυτήν την αγάπη. Επίσης, κάποια στιγμή καθώς έγραφα, σκέφτηκα την μητέρα μου, που λίγο πριν παντρευτώ έκλαιγε γιατί θα με αποχωριζόταν. Σκεφτόμουν όλες αυτές τις μανάδες των μαθητών μου που, με τόση αγάπη και προσοχή, φρόντιζαν τα παιδιά τους. Και ήθελα να πω στη μητέρα μου και σε όλες τις μητέρες του κόσμου, αλλά και στα παιδιά, ότι όλα θα πάνε καλά! Η αγάπη είναι κάτι που ζει πέρα από το χρόνο. Υπάρχει. Αρκεί να την ξεκινήσεις και μετά… είναι εκεί! Μην ανησυχείτε!! Όταν το παιδί θα πάει στο σχολείο, και θα φύγει από την αγκαλιά της μητέρας του, αλλά και όταν αργότερα θα φύγει από το σπίτι, η αγάπη αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει. Και όλα θα πάνε καλά!»

 Το βιβλίο αποτελεί το δομικό λίθο της ανατροφής

«Το παιδικό βιβλίο σε όποια μορφή κι αν είναι – ηλεκτρονικό ή χάρτινο, αποτελεί το δομικό λίθο της ανατροφής και το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, συνδέοντας τα όνειρα των παιδιών για το μέλλον με τα όνειρα των γονιών για το παρελθόν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, μπορείτε να το κατεβάστε δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή (kindle book) από το AMAZON.COM αρκεί να κάνετε εγγραφή δίνοντας απλώς το e-mail σας και καταχωρώντας τον κωδικό της αρεσκείας σας (βρίσκεται στην κατηγορία “kindle store” με το όνομα “The Little rosebud”).

Το βιβλίο (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Ocean Publications” στο Μαϊάμι) θα μεταφραστεί σύντομα στα ελληνικά, αλλά και σε άλλες γλώσσες όπως τα ισπανικά.

Η εικονογράφηση έγινε από την φιλόλογο Αγγελική Αναγνώστου.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s