ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣΟλοκληρώθηκε χθες το θερινό σχολείο φυσικής που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο 1ο Λύκειο Καλύμνου από τη Δευτέρα 3/7 ως την Πέμπτη 6/7.

Μια σειρά άριστων δασκάλων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, και το κέντρο ερευνών «Δημόκριτος» μίλησαν για θέματα που καλύπτουν πολλούς τομείς της φυσικής όπως η αστροφυσική, η νανοτεχνολογία, η ρομποτική, και η ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης. Επίσης, σημαντικό κομμάτι του σχολείου ήταν οι πολλές ώρες πειραμάτων στο εργαστήριο, τα οποία πραγματοποίησαν οι φυσικοί των σχολείων του νησιού.

8Το σχολείο παρακολούθησαν μαθητές από όλες τις τάξεις του γυμνασίου και λυκείου αλλά και φοιτητές. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο και τις φυσικές επιστήμες με ξεναγούς επιστήμονες πρώτης γραμμής, με εμπειρία και αγάπη για τη διδασκαλία και την επιστήμη.

Κύριος σκοπός ήταν να διδαχθούν καλύτερα την επιστημονική μέθοδο, να απολαύσουν τις ομορφιές της επιστήμης, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να εμπνευστούν, που πολύ το χρειάζονται αυτή την εποχή, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, και να εκπαιδεύσουν τα μάτια τους να βλέπουν και όσα δεν είναι προφανή. Να ξέρουν από πού έρχονται και πού μπορούν να πάνε, να βάλουν υψηλούς στόχους και φυσικά να τους επιτύχουν προς όφελος των ίδιων των μαθητών, της κοινωνίας, της επιστήμης και της Ελλάδας.

Το σχολείο οργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών με την πολύτιμη συνδρομή του κ. Ποθητού Μαγκούλια εκ μέρους του Δήμου Καλυμνίων και την ευγενή χορηγία της εταιρείας πετρελαιοειδών ARGO, η οποία κάλυψε όλα τα έξοδα
μετακίνησης και διαμονής των ομιλητών.

Οι διοργανωτές

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s