beda-hgb-dan-shmΤρεις επιστολές, σε ισάριθμους εκπροσώπους αρχών του νησιού, απέστειλε η Ομάδα Πολιτών για Προβληματισμό και Προώθηση Περιβαλλοντικών και Πολιτισμικών Θεμάτων ζητώντας την επίσπευση υλοποίησης συγκεκριμένων δεσμεύσεών τους όσον αφορά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.

Ειδικότερα:

-στην πρώτη επιστολή προς τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος γίνεται αναφορά στο θέμα της ηχορύπανσης και στην υποχρέωση που ανέλαβε η υπηρεσία για την καταπολέμησή της παρά το λιγοστό προσωπικό που διαθέτει.

«Θεωρούμε ότι δεν επιτεύχθηκε η λύση του προβλήματος, αλλά η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά και για το λόγο αυτό σας αξίζουν τα συγχαρητήριά μας. Επίσης θεωρούμε ότι οι ηχορυπογόνες εστίες είναι και εισαγόμενες, τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Για το λόγο αυτό δεν θα ήταν άσκοπος ο έλεγχος κατά την αποβίβαση των επισκεπτών αμέσως έξω από το λιμάνι».

στην δεύτερη επιστολή προς τον διοικητή του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων του υπενθυμίζεται η πρόταση της Ομάδας «για την δημιουργία ενός απλού Ηρώου προς τιμή των πεσόντων στα Ίμια, σε θέση ακριβώς απέναντι από τις δύο Νησίδες και σε συγκεκριμένη θέση, προ της τελευταίας στροφής για το Βαθύ. Εξυπονοείται το ότι, θα πρέπει να υπάρχει μαρμάρινη επιγραφή αναφερόμενη στο ιστορικό των γεγονότων.

Αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί με ένα μικρό οίκημα και διαπλάτυνση του χώρου, για ένα υποτυπώδες αναψυκτήριο. Ίσως το έργο αυτό θα μπορούσε να υλοποιήσει ένα συνεργείο της ΜΟΜΑ.

Όσον αφορά την ιδιοκτησία του χώρου πέραν της δυνατότητας απαλλοτρίωσης, θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης, ως αντάλλαγμα να καρπωθεί την εκμετάλλευση του αναψυκτηρίου».

και στην τρίτη επιστολή προς τον Λιμενάρχη εκφράζεται η ευχή να προχωρήσει πολύ σύντομα το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων «ώστε να βελτιωθεί η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην παραλιακή ζώνη της Πόλης.

Στην τελευταία μας συνάντηση τέθηκαν τα θέματα ίδρυσης φυλακίου στο λιμάνι του Βαθέως και στην Τέλενδο καθώς επίσης της ενίσχυσής σας με εξειδικευμένους σκύλους.

Σας παροτρύνουμε να ασκήσετε φορτικά κάθε δυνατή προσπάθεια προς κάθε αρμόδια Υπηρεσία, για τα θέματα αυτά, τα οποία πέραν του τοπικού ενδιαφέροντος εμφανίζουν και Εθνική διάσταση».

Για την Ομάδα, η οποία αποτελείται από τον υπογράφοντα και τα μέλη:

-Κουλιά Γιάννη, ιατρό

-Πελεκάνο Γρηγόρη, δικηγόρο

-Ρεϊση Νίκη, δημοσ/φο, συγγραφέα

-π. Σακαλέρο Αμφιλόχιο, πρωτοσύγγελλο

-Ψαρομπά Μιχάλη, επιχειρηματία

Με ιδιαίτερη τιμή

Καρπάθιος Εμ. Σακελλάριος π. Διευθ. Μαιευτ. & Γυν/κού Τμήμ. Π.Γ.Ν. “Αλεξάνδρα” π. Καθηγ. Μαιετ. & Γυν/γίας Παν/μίου Αθηνών                                                                                                                          

 

 

 

One response »

  1. Η ομάδα απ’ όλα τα προβλήματα του νησιού διέκρινε την απουσία ενός ακόμη ηρωου για τους… πεσόντες στα Ίμια.
    Με τέτοιες ομάδες τα άλυτα βρίσκονται σε καλά χέρια…
    Άντε και σε άλλα ηρωα, με υγεία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s