Ο επιχειρηματίας Γιώργος Γερακιός ήταν ο μοναδικός σήμερα κάτοικος της Καλύμνου που συμμετείχε στον πανευρωπαϊκό εορτασμό «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», καταθέτοντας τη δική του πρόταση έξυπνης κινητικότητας στο νησί.

Ο κ. Γερακιός εθεάθη το πρωί με το επαναφορτιζόμενο ποδήλατό του, κάνοντας πολλούς οδηγούς να τον χαζεύουν και να τον ζηλεύουν μέσα από τα αυτοκίνητά τους.

«Είναι πολύ χρήσιμο και βολικό  για τη δουλειά μου (ενοικιάσεις αυτοκινήτων με έδρα στις Ελιές). Μου τηλεφωνεί ένας πελάτης και μου ζητάει ένα αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο ή στο λιμάνι. Μέχρι πρότινος αναγκαζόμουν να πάρω ταξί για να επιστρέψω στο γραφείο μου, με ότι κόστος αυτό συνεπάγεται. Αγόρασα λοιπόν το ποδήλατο το οποίο είναι σπαστό (διπλώνει) το βάζω στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου που έχω να παραδώσω και επιστρέφω μ’ αυτό» μας εξηγεί.

Πρόκειται για ένα όχημα που είναι κάτι ανάμεσα σε ποδήλατο και μηχανάκι, ένα είδος ηλεκτρονικού ποδηλάτου που χρησιμοποιεί μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Είναι γρήγορο, βολικό, αθόρυβο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Μπορεί η τιμή του να είναι αρκετά αλμυρή (1500 ευρώ), έχει όμως ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα: δε χρειάζεται ειδική άδεια για να το κυκλοφορήσει κάποιος στους δρόμους, αφού συνεχίζει να ανήκει στην κατηγορία του ποδηλάτου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s