2-1Για τη συμμετοχή του στον «Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φύση χωρίς Σκουπίδια» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), βραβεύτηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου.

2-3Ο διαγωνισμός αφορούσε όλες τις βαθμίδες της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 200. Οι 38 ιστορίες που διακρίθηκαν, επιλέχθηκαν είτε για τη συνολική παρουσίασή τους, είτε επειδή κατέκτησαν ένα ή περισσότερα βραβεία από τα παρακάτω: πρωτοτυπία, φαντασία, δημιουργικότητα, ζωντάνια του λόγου- πλούσιο λεξιλόγιο-λογοτεχνικής έκφρασης, σύνδεση με τις ανθρώπινες αξίες και το περιβάλλον, προαγωγή αξιών, αισιόδοξη λύση, μηνύματα ελπίδας, παρότρυνση σε δράση.

thumbnail_Publication2Η Εκδήλωση Βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Επιμορφωτικής Ημερίδας «Ιδέες και Δράσεις για Φύση Χωρίς Σκουπίδια αλλά… με ανθρώπινες αξίες», το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στο Πολυδύναμο Κέντρο 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων (Πανόρμου 59).

Στην εκδήλωση μαθητές-εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Ομάδων παρέλαβαν τα βραβεία και διάβασαν αποσπάσματα από τις ιστορίες που έγραψαν.

Το βραβείο του σχολείου μας παρέλαβε η μαθήτρια της Στ΄τάξης Καλλιόπη Νυστάζου, που ταξίδεψε στην Αθήνα, συνοδεία του εκπροσώπου εκπαιδευτικού του σχολείου κ. Μιχάλη Μπουτκάρη, γι’ αυτό το σκοπό.

Οι Ιστορίες, με αναφορά επίσης των ονομάτων των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, καθώς και της σχολικής τάξης των μαθητών, θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ και θα αποτελέσουν το υλικό μιας ηλεκτρονικής έκδοσης του δικτύου «Φύση χωρίς Σκουπίδια».

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους/στις  μαθητές/τριες που εργάστηκαν με ζήλο για την συγγραφή της περιβαλλοντικής ιστορίας με τίτλο «Η Περιπέτεια μιας κεραίας»,  στην εκπαιδευτικό του τμήματος κ. Μαρία Κλειδαρά που τους/τις ενέπνευσε, καθώς και στον εκπαιδευτικό κ. Μιχάλη Μπουτκάρη που τους υποστήριξε.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s