OLYMPUS DIGITAL CAMERAΝέα στέγη απέκτησε η Σχολή Αναρρίχησης Καλύμνου, η οποία λειτουργεί στο Ρόοτσο και συστεγάζεται με τον Όμιλο Αντισφαίρισης (Τένις) «Απόλλων».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε έναν όμορφο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με πίστα μεγάλης αναρριχητικής επιφάνειας και εκατοντάδων πιασιμάτων, αλλά και πολλά εργαλεία συμπληρωματικής προπόνησης (Campus Board, Moonboard, Fingerboards κ.α.) η Σχολή λειτουργεί καθημερινά με υπεύθυνο τον Λουκά Ντουρντουρέκα (ΕΔΩ), έναν από τους κορυφαίους αναρριχητές παγκοσμίως και εκπρόσωπο της Ελλάδας, από πολύ νεαρή ηλικία, σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Αναρρίχησης ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας.

Όλα τα παιδιά είναι γεννημένοι αναρριχητές!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚαθημερινά στη Σχολή παιδιά από πέντε χρόνων και άνω γνωρίζουν ένα συναρπαστικό άθλημα: την αναρρίχηση μέσα από το παιχνίδι και μέσα από ειδικά προγράμματα που τους βοηθά να αναπτύξουν τον νευρομυϊκό συντονισμό τους, να αθληθούν, να διασκεδάσουν, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να διευρύνουν τις δυνατότητές τους.

Άλλωστε οι ειδικοί επισημαίνουν πως όλα τα μικρά παιδιά είναι γεννημένοι αναρριχητές! Γι αυτό και σκαρφαλώνουν συνεχώς όπου κι αν βρίσκονται.

«Μέσω λοιπόν της αναρρίχησης αναζητούν, εξερευνούν και αποκτούν  μια τεράστια γκάμα από σωματικά και ψυχικά οφέλη. Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη αυτού του αθλήματος είναι η διαχείριση του φόβου και η αυτοπεποίθηση. Η εσωτερική αναρρίχηση, είναι δανική για να επιτρέπει στα παιδιά να εξερευνήσουν τις δυνατότητες τους και να κινηθούν έξω από τη ζώνη ασφαλείας τους, σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Μαθαίνουν επίσης, να ενεργούν με αυτοπεποίθηση, παίρνοντας γρήγορες αποφάσεις σχετικά με την καλύτερη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν, στηριζόμενα στις δικές τους σωματικές και πνευματικές ικανότητες.

Επίσης η αναρρίχηση βοηθάει τα παιδιά ώστε να επιλύουν πιο εύκολα τα προβλήματα.

Όταν τα παιδιά αναρριχώνται μαθαίνουν ότι μπορούν να πετύχουν δύσκολους στόχος. Και δεδομένου ότι δεν είναι κάθε ανάβαση επιτυχής, παίρνουν ένα ακόμη σημαντικό μάθημα: την ευκαιρία να διδαχτούν από τα λάθη τους και να καταλάβουν, πώς να πετύχουν τον στόχο τους την επόμενη φορά. Γιατί ποτέ δεν πρέπει να παύουν να προσπαθούν».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠρογράμματα για παιδιά από 5 έως 80 ετών!

Τέλος, η αναρρίχηση είναι ένα άθλημα για όλες τις ηλικίες και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και ικανοτήτων. Υπάρχουν προγράμματα για παιδιά από πέντε μέχρι και 80 ετών, υπό την επίβλεψη του έμπειρου εκπαιδευτή.

Οι ενήλικες βιώνουν την ώρα της προπόνησής τους μια φοβερά αξέχαστη εμπειρία που τους κάνει να θέλουν ξανά και ξανά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τα όριά τους, αποκτώντας ταυτόχρονα ένα υγιές, δυνατό και ευλύγιστο σώμα με τον πιο ευχάριστο και περιπετειώδες τρόπο.

Ολυμπιακό άθλημα η αναρρίχηση

Δεδομένου ότι η αθλητική αναρρίχηση έγινε ολυμπιακό άθλημα (εντάσσεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκυο), ένας από τους στόχους του Λουκά Ντουρντουρέκα είναι να δημιουργήσει τη νέα γενιά πρωταθλητών.

Παιδιά που θα προπονηθούν για να κατεβούν σε πανελλήνιους αγώνες και γιατί όχι να αγωνιστούν για την συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την Κάλυμνο, τον πρώτο αναρριχητικό προορισμό παγκοσμίως!

Αναρρίχηση στα βράχια

PA220152.jpgΕκτός από την αναρρίχηση στην πίστα, σε τακτά χρονικά διαστήματα και όταν ο καιρός το επιτρέπει, η Σχολή διοργανώνει Κυριακάτικες εξορμήσεις στα βράχια όπου εκεί, όποιο από τα παιδιά και τους ενήλικες επιθυμεί, δοκιμάζει τις δυνατότητές του.

Η πρώτη για τη φετινή περίοδο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στ΄ Αργινώντα και στο αναρριχητικό πεδίο “pocket wall”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s