Στη διαδικτυακή διαφήμιση του ιδρύματος Vodafone για την παρουσίαση των τεσσάρων πιο καινοτόμων έργων μαθητών που συμμετείχαν στο  πρόγραμμα «STEM Empowering Youth» πρωταγωνιστούν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Καλύμνου Νικόλας Καραφύλλης και Ανδρέας Καρδούλιας με την καθηγήτριά τους φυσικό Γεωργία Τσιριγώτη.

Η Vodafone συστήνει τους δυο Καλύμνιους μαθητές οι οποίοι έφτιαξαν έναν 3d εκτυπωτή  από υλικά που προμηθεύτηκαν από παλιούς υπολογιστές και εκτυπώνει μικρά πλαστικά εξαρτήματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εκπαιδευτικά project του σχολείου (ΕΔΩ).

Η Κάλυμνος συμμετέχει και στον Β’ κύκλο του  προγράμματος που ξεκίνησε τον Οκτώβριο στην Αθήνα με την επιμόρφωση των υπεύθυνων καθηγητών. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των επόμενων 2 μηνών, μαθητές από την Ξάνθη, την Κομοτηνή, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, τη Γλαύκη στα Πομακοχώρια, τη Ρόδο, την Πάτμο, την Κω και την Κάλυμνο, θα ανακαλύψουν ταλέντα και θα εξελίξουν δεξιότητες, θα γνωρίσουν στην πράξη πώς να σχεδιάζουν ή να επεξεργάζονται καινοτόμες εφαρμογές STEM και θα εκπαιδευτούν μέσω της ενεργητικής μάθησης.

«Στόχος μας είναι το πρόγραμμα συνεχώς να μεγαλώνει, να επεκτείνεται και να “βρίσκεται” σε ολοένα και περισσότερες σχολικές αίθουσες απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, ώστε να δημιουργεί τις συνθήκες για τους επόμενους μικρούς ή και μεγάλους εφευρέτες» σημειώνει η κ. Ρούλη Χριστοπούλου, υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s