tsipras26958-696x366Ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κάλυμνο, μετά και την πολύ πρόσφατη κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος στα νησιά του Αιγαίου, την πάγια αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων για ουσιαστική αναγνώριση και ενίσχυση της νησιωτικότητας, για την επίλυση των προβλημάτων ενδοεπικοινωνίας και υποστελέχωσης των υπηρεσιών καθώς και δεκάδων άλλων προβλημάτων που ταλανίζουν χρόνια τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας. 

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση της κ. Καλλιόπης Πατέλλη που διατηρεί στην Πόθια κατάστημα με φυσικά καλυμνιακά προϊόντα η οποία σημειώνει με νόημα πως «κάποιος πρέπει να περιγράψει στον Πρωθυπουργό την αγωνία του να ζεις και να επιχειρείς στην άκρη του νοτιοανατολικού Αιγαίου»:

«Διαβάζω τόσα πολλά αυτές τις μέρες για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κάλυμνο. 
Θα γίνουν γιορτές με ξεχωριστό ζήλο όπως αρμόζει στην ξεχωριστή αυτή μέρα, από το φιλόξενο λαό της μικρής μου πατρίδας, για τον πρώτο πολίτη της χώρας! 
Και έτσι πρέπει να γίνει… Έτσι γινόταν πάντα και αυτός είναι ο χαρακτήρας των ανθρώπων της Καλύμνου.
Φιλότιμος και φιλόξενος.
Όμως πριν ο κ. πρωθυπουργός εγκαταλείψει τον τόπο μας, κάποιος θα έπρεπε να του βάλει στο χέρι ένα φάκελο με ότι απασχολεί τον μικρό ανεξάρτητο ελεύθερο επαγγελματία εδώ στην Κάλυμνο. Αυτόν που στηρίζει την τοπική οικονομία, που αποτελεί την ραχοκοκαλιά και την ελπίδα για την ανάρρωση της. Να του περιγράψει απλά την αγωνία του να ζεις και να επιχειρείς στην άκρη του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Χωρίς τακτική συγκοινωνία, χωρίς μέριμνα και επαφή ουσιαστική με τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, δεύτερος και τελευταίος πολλές φορές ανάμεσα στους τελευταίους, κάτω από το βάρος υψηλών φόρων..
Οι Τούρκοι ακριβώς γι’ αυτό έδιναν στα νησιά μας προνόμια… τα οποία ο Καλύμνιος διεκδικούσε σθεναρά! Για να μην σβήσει η ζωή σε αυτά, για να εξακολουθήσει η αγάπη για την ζωή στον άγονο τόπο να αποτελεί ισχυρό συναίσθημα και να μην μεταναστεύει ο άνθρωπος για να μπορέσει στοιχειωδώς να ζήσει.
Αυτό μπορεί και να διαφεύγει του κ. πρωθυπουργού, αλλά όμως αποτελεί ιστορική αλήθεια.
Και αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει από κανένα πολιτικό πρόσωπο ή και φορέα. Γιατί οι πολιτικοί αυτή είναι η δουλειά τους, να προσφέρουν υπηρεσίες με αντάλλαγμα. 
Θα μπορούσε να δοθεί σαν ψήφισμα από τον επίσημο αντιπρόσωπο του εμπορικού κόσμου στην Κάλυμνο. 
Έτσι απλά. 
Για να μην φύγει από το νησί μας εφησυχασμένος ότι όλα πάνε καλά…».

One response »

  1. Ο/Η Γιώργος Κουλιανός λέει:

    Χωρίς να το θέλει η κυρία Πατέλλη περιέγραψε συνοπτικά το πρόβλημα. Κι αυτό βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο «διεκδικούσε σθεναρά» της Τουρκοκρατίας και στο «να του παραδώσουν έναν φάκελο με τα προβλήματα» του σήμερα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s