dromoi-5Λίγο πιο πάνω απ’ το Νικηφόρειο Γυμνάσιο, εκεί που χωρίζει ο δρόμος, που έρχεται απ’ το Χωριό, σε άνοδο και κάθοδο, κατέβαινε χθες με το μηχανάκι του ένας θρασύς “τσαμπουκάς” δίχως κράνος, μιλώντας και γελώντας στο κινητό του (ευτυχώς υπάρχουν μάρτυρες που θα καταθέσουν, αν χρειαστεί, για την χρήση του κινητού εν ώρα οδήγησης).

Επειδή πήγαινε σχετικά αργά το μηχανάκι,  το δεκατριάχρονο παιδί μου διέσχισε το δρόμο για να φτάσει στο αυτοκίνητο  και τότε- αυτός ο ασυνείδητος κι απορροφημένος  απ’ την κουβέντα οδηγός -ξαφνιάστηκε, θύμωσε κι όταν πέρασε από μπροστά μας άρχισε να βρίζει και να φωνάζει επί λέξει: «Κοίτα ρε αναισθησία… θα μπορούσα να την είχα σκοτώσει και να με βάλει σε μπελάδες το παλιόπαιδο» και συνέχισε με άλλες ακατανόμαστες φράσεις χωρίς να σταματήσει, χωρίς ούτε καν να βγάλει το κινητό από τ’ αυτί του. Του έβαλα τις φωνές, πήγε να γυρίσει για φασαρία, αλλά με είδε αποφασισμένο και αφού είπε το απίστευτο: «Φταίω εγώ που δεν στην σκότωσα… αντί να λες κι ευχαριστώ..» έφυγε.

Αυτό το επεισόδιο μ’ έκανε να αφυπνιστώ  και να συνειδητοποιήσω πόσο  επικίνδυνο είναι το πέρασμα αυτό, πόσο έχουμε αποχαυνωθεί  απ’  την ρουτίνα  της καθημερινότητας και παίρνουμε ως δεδομένο τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται τα παιδιά μας στον κάθε ασυνείδητο κι απρόσεκτο οδηγό, χωρίς να προσπαθούμε  να γίνουν τουλάχιστον τα  απολύτως  αυτονόητα.

Ζητώ λοιπόν επωνύμως, απ’  όποιον φορέα είναι αρμόδιος, (Δήμο, Αστυνομία, Περιφέρεια ή άλλον… ), να φτιάξει το συντομότερο δυνατό μια φαρδιά, εμφανή διάβαση για τους πεζούς στο σημείο αυτό και να βάλει δύο πινακίδες, σ’ άνοδο και κάθοδο,

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΑ,

ώστε να εξασφαλίζεται η προτεραιότητα στα παιδιά μας που δυσκολεύονται για πολλή ώρα κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι, να διασχίσουν τον δρόμο  με κίνδυνο της ζωής τους, ξεροσταλιάζοντας μες στη βροχή ή στον ήλιο.

dromoi-4Κάλλιστο θα ήταν για μισή ώρα το πρωί και το μεσημέρι ένας δημοτικός
αστυνομικός ή της τροχαίας  να ρύθμιζε την κυκλοφορία γιατί πολλοί
οδηγοί, δυστυχώς, βιάζονται τόσο… που δεν σέβονται την ασφάλεια των παιδιών.

Ζητώ επίσης απ’ τους εκατοντάδες γονείς που αφήνουν και παίρνουν τα παιδιά τους σ’ αυτό το σημείο  και βλέπουν αυτό το πρόβλημα κάθε μέρα, να πάρουν θέση πριν είναι πολύ αργά. Πριν θρηνήσουμε κάποιο ΑΘΩΟ θύμα!

Το ίδιο ζητώ κι απ’  τους καθηγητές του γυμνασίου και του λυκείου διότι είναι κι αυτοί μάρτυρες αυτού του φαινομένου.

Το αυτό βέβαια πρέπει να γίνει για ΌΛΑ τα σχολεία του νησιού, όπου δηλαδή υπάρχει δυσκολία και κίνδυνος.

Απευθύνομαι λοιπόν σε σας τους γονείς, τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς αιτούμενος να υποστηρίξετε αυτό το αίτημα στέλνοντας το σχόλιο σας ή την συμπαράσταση σας στο Kalymnosola ή όπου αλλού επιθυμείτε.

Γιατί ποιος σώζει τα παιδιά μας αν όχι εμείς οι ίδιοι;

Ευχαριστώ

Γραμματικάκης Νικόλαος

 

 

 

One response »

  1. Ο/Η Πρόδρομος Σκυλλάς λέει:

    Μα και που σε ορισμένα σημεία υπάρχουν διαβάσεις μήπως τις σέβεται κανένας οδηγός ;;; Και η Αστυνομία τι κάνει ;; Αντί να κοιτάξει αυτά τα σημαντικά σημεία από τα οποία περνούν μικρά παιδιά κοιτάζει της ***** της το χαβά και με συγχωρείτε για το θράσος μου αλλά τυχαίνει να έχω περάσει και εγώ τα ίδια και να είμαι αγανακτησμένος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s