ΓΕΛ-4Στις 28-29-30 Μαρτίου, η Περιβαλλοντική Ομάδα του 1ου Γελ Καλύμνου με 30 μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου, μετά από το ταξίδι μας για Πειραιά και την πανέμορφη διαδρομή από τον Ισθμό, την γέφυρα του Ρίο και το Μεσολόγγι, επισκεφθήκαμε  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κόνιτσα Ιωαννίνων. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στην εστία που συστεγάζεται με το Κ.Π.Ε  στην οποία διαμένουν και 17 μαθητές από τα γύρω απομακρυσμένα χωριά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές γνώρισαν τα Μαστοροχώρια της περιοχής και επισκέφθηκαν την μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης, εκεί που ενώνεται ο ποταμός Αώος που έρχεται από την Πίνδο με τον Βοϊδομάτη και τον ποταμό Σαραντάπορο. Βρέθηκαν στο συνοριακό φυλάκιο της Περιοχής και πέρασαν για λίγο τα σύνορα Αλβανίας και αντίκρισαν την Τύμφη και τον Γράμμο.

Έπαιξαν με τα χιόνια στα 1350 μ, με θέα τον ορεινό όγκο της Πίνδου, περπάτησαν στο  Κάστρο της Κόνιτσας στο τελείωμα της κορυφογραμμής Τραπεζίτσας και στον παραδοσιακό οικισμό της άνω Κόνιτσας, με στάση στο σπίτι του Αγίου Παϊσίου.ΓΕΛ-5Από το μονότοξο Γεφύρι του Αώου περπάτησαν στην Χαράδρα του Αώου δίπλα στον ποταμό για την Μονή Στομίου. Από την Γέφυρα της Κλειδωνιάς πορεία στον Βοϊδομάτη με την ομάδα trekking «Σέρπα» του 1ου Γελ έως τις πρώτες Πηγές του, σε μια διαδρομή δίπλα στα νερά του πεντακάθαρου ποταμού.

Στο Μονοδέντρι, ανάμεσα στο φαράγγι του Βίκου, τους πέτρινους πύργους της Οξιάς και τις πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας, στο πανέμορφο χωριό στα Ζαγόρια και στην άκρη του Γκρεμού πάνω από το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου (guinness record), έκλεισε το 3ήμερο πρόγραμμα στο ΚΠΕ.

Το προσωπικό της εστίας και οι υπηρεσίες σίτισης και φιλοξενίας ήταν υποδειγματικές, τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Για τους καθηγητές του ΚΠΕ και ακούραστους ξεναγούς μας, Ελένη Χρηστιά, Χρήστο Σακαρέλη και Χριστίνα Ντάγκα καθώς και τον υπεύθυνο του ΚΠΕ Φίλιππο Καραμπίνα, να πούμε ότι κάνουν  εξαιρετική δουλειά, δίνοντας  νόημα στην βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση, παρά τις περικοπές και τις ελλείψεις πόρων και  κουράγιο να συνεχίσουμε τα περιβαλλοντικά μας προγράμματα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στα Ιωάννινα όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας και Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, Περπάτησαν 1200 μέτρα στις στοές του σπηλαίου Περάματος και επισκέφθηκαν το νησί του Αλή Πασά.

Κλείσαμε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα με την Διαδρομή της επιστροφής από την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, κουρασμένοι αλλά γεμάτοι από εικόνες  Ελλάδας  που έχει απίστευτες ομορφιές.

Ευχαριστούμε την Δ/νση του 1ου Γελ για την συνεχή στήριξη, τους γονείς για την συνεργασία τους και τους μαθητές μας για την άψογη συμπεριφορά τους .

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ …  ΛΟΙΠΟΝ

Οι Συνοδοί του  προγράμματος

Κλήμης Στάθης, Πολυκανδριώτης Γιάννης, Φράγκου Νότα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s