ΓΕΛ-1Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώθηκε  την Παρασκευή 13 Απριλίου ο Εθνικός ΤΕΛΙΚΟΣ του YOUNG BUSINESS TALENTS 2017-18. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, με την συμμετοχή 75 ομάδων – εταιρειών που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση ανάμεσα σε 660 ομάδες.

Το Νικηφόρειο 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου, συμμετείχε στον τελικό με  δύο ομάδες. Την ομάδα VAK με τους μαθητές ( Γλυνάτση Ευαγγελία, Βαζανέλη Καλλιόπη, Αχλαδιώτη Αφροδίτη και Μαμάκα Δημήτρη και την ομάδα ΚΕΚΑ με τους (Πετράκη Μαρία – Νίκη, Κασσάρα Άννα, Τσουνιά Κατίνα και Ρούσσο Ιπποκράτη).

Τα αποτελέσματα για την ομάδα VAK ήσαν εκπληκτικά, αφού και στα  3 επιχειρηματικά σχέδια που κατέθεσε, κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλό της, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία που της έδωσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Η επιτυχία των μαθητών – τριών του 1ου Λυκείου Καλύμνου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχαν ως αντιπάλους μεγάλα ιδιωτικά και πειραματικά σχολεία  (Αμερικανικό Κολλέγιο, Ελληνογαλλική Σχολή, Πειραματικό Μακεδονίας, Λύκειο Παπάγου κ.λ.π. )

ΓΕΛ-2Αξιόλογη παρουσία είχε και η ομάδα ΚΕΚΑ, αφού κατέλαβε την 4η θέση στον όμιλό της, ανάμεσα σε δύσκολους αντιπάλους.

Στην τελική Πανελλήνια κατάταξη οι μαθητές της ομάδας VAK κατέλαβαν την 7η θέση και την 39η οι μαθητές της ΚΕΚΑ.      

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η ομάδα VAK των μαθητών της Καλύμνου συγκέντρωσε την ίδια βαθμολογία με τον 1ο νικητή ( Αμερικανικό Κολλέγιο ), αλλά υστέρησε στην παράμετρο της κερδοφορίας, κάτι που της στοίχησε στην τελική κατάταξη.

Πολλά- πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αλλά και στον δραστήριο εκπαιδευτικό του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου, Οικονομολόγο κ. Πολυκανδριώτη Ιωάννη, ο οποίος οργάνωσε τις ομάδες αφιερώνοντας πολύ χρόνο για την προετοιμασία τους.

Ο Διευθυντής

Κορφιάς Νικόλαος

ΓΕΛ-3

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s