anar-1Μαθητές από την πλειονότητα των Δημοτικών Σχολείων του νησιού (1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 6ο Πόλεως, 1ο και 2ο Χώρας) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου και έδωσαν δυναμικό παρών στη σημερινή 2η Συνάντηση Αγωνιστικής Αναρρίχησης που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την αναρρίχηση το άθλημα του τόπου μας και όχι να είμαστε απλώς ένας τόπος που φιλοξενεί το σπορ» σημείωσε ο γυμναστής του Πανόρμου κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα της όλης διοργάνωσης που έλαβε χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Δημοτικό που έχει εντάξει την αναρρίχηση στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα (ΕΔΩ).

Υπό τις οδηγίες του αθλητή και υπευθύνου της Σχολής Αναρρίχησης Καλύμνου κ. Λουκά Ντουρντουρέκα και με τη βοήθεια ομάδας κριτών, τα παιδιά δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο bouldering στη διάρκεια του οποίου αναδείχθηκαν οι καλύτεροι αθλητές και συγκεκριμένα εκείνοι που ολοκλήρωσαν τις προκαθορισμένες διαδρομές με τις λιγότερες προσπάθειες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠριν το αγωνιστικό κομμάτι, παρακολούθησαν βίντεο που προβλήθηκε σε αίθουσα του διδακτηρίου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα οφέλη του συναρπαστικού αυτού αθλήματος, για τους κανονισμούς του, για τις ευκαιρίες που παρέχει όσον αφορά στην ανάπτυξη διαφόρων δεξιοτήτων που έχουν να κάνουν με το ομαδικό πνεύμα, την επίλυση προβλημάτων, την εξάσκηση σημαντικών αρετών της ζωής όπως η υπομονή και επιμονή κ.α.

Τους έφερε πιο κοντά

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που το σύνολο σχεδόν των σχολείων του νησιού βρέθηκαν στον ίδιο χώρο και πραγματοποίησαν μια κοινή δράση, προάγοντας τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Τα παιδιά αγωνίστηκαν, έπαιξαν, ψυχαγωγήθηκαν μέσω μιας πληθώρας δράσεων που είχαν προγραμματιστεί, τους προσφέρθηκε υγιεινό πρωινό και γλυκίσματα και συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤα παιδιά τους δείχνουν τον δρόμο…

Αρέσκεται να επαίρεται για το γεγονός πως το νησί φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τους δημοφιλέστερους αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως, αλλά ουδόλως ενδιαφέρεται για την καλλιέργεια της κουλτούρας του αθλήματος, στη νέα γενιά τουλάχιστον. Του αθλήματος που στηρίζει αυτή τη στιγμή σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας. Ο λόγος για τη δημοτική αρχή που θα έπρεπε-κατά την ταπεινή μας άποψη- να είναι η διοργανώτρια μιας τέτοιας γιορτής, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως η Κάλυμνος είναι δικαίως το νησί της αναρρίχησης, πως η τοπική κοινωνία στηρίζει και καλλιεργεί παντοιοτρόπως το άθλημα που τη ζει τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια και πως δεν εφησυχάζει. Και τούτο γιατί νέοι αναρριχητικοί προορισμοί αναδεικνύονται κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μελλοντικό στοίχημα θα κερδηθεί από τις τοπικές κοινωνίες και τις κατά τόπους αρχές.

Τα παιδιά τους δείχνουν και τον δρόμο και τον τρόπο…

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s